De ce e prietenia importantă pentru fericirea ta

De ce e prietenia importantă pentru fericirea ta

7 septembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Despre prieteni se spune că reprezintă familia pe care ne-o alegem! Dincolo de părinți, frați, bunici, care ne sunt un dat, prietenii sunt strict alegerea, responsabilitatea și bucuria noastră!

Relațiile sociale ne fac fericiți, o discuție cu un prieten alungă tristețea, un amic pe care îl sunăm la miezul nopții cu o problemă pe care nu o putem împărtăși părinților, spre exemplu, ne ușurează stresul și ne ajută să înlocuim grijile cu liniștea.

Rezultatele cercetărilor sugerează că fericirea este o resursă pe care o investim uneori în activități care pe moment sunt costisitoare energetic și emoțional, cum ar fi munca peste program. Apare astfel pericolul dezechilibrului, iar parte a acestuia este neglijarea relațiilor cu prietenii.

Și realizăm, astfel, că avem nevoie mai mult de un weekend cu oamenii dragi, de un prieten care ne răspunde la telefon la orice oră și ne oferă umărul pe care să plângem, decât de acel bonus financiar care ne-a răpit timpul petrecut împreună. Evaluează-ți obiectivele, prioritățile, valorile și fă-ți timp pentru lucrurile și oamenii care contează pentru tine!

A avea prietenii solide în viață poate contribui la menținerea sănătății creierului, ne ajută să facem față stresului și să ne revenim mai repede după o problemă de sănătate. Timpul petrecut în compania prietenilor optimiști poate schimba în bine chiar și perspectiva noastră de viață! Adesea, prietenii ne ajută să ieșim din zona de confort, în timp ce ne oferă un spațiu emoțional stabil, pentru a fi noi înșine.

Un studiu recent realizat de Universitatea din Michigan, care a implicat 280 de mii de oameni, arată că persoanele care au parte de o relație apropiată cu prietenii au un nivel mai ridicat de bunăstare fizică și emoțională, prin contrast cu cei care s-au plâns de relații sociale nesatisfăcătoare. Cei din urmă au fost predispuși dezvoltării bolilor cronice pe durata celor șase ani de studiu. Prieteniile au puterea de a îmbunătăți calitatea vieții noastre și chiar de a crește durata de viață!

În multe situații, prietenia ne învață multe despre noi înșine și ne ajută să realizăm cât de important este să ai pe cineva care te cunoaște și te înțelege profund. Și pentru că prieteniile bune merită celebrate, ce-ar fi să-ți suni acum cea mai bună prietenă, să o inviți la o cafea, o îmbrățișare și, de ce nu, să-i oferi un cadou care o va bucura sigur? Have fun!

 

De ce e prietenia importantă pentru fericirea ta
Produse recomandate
Comments