De ce să iubim fructele - extracte de top care hrănesc și catifelează!

De ce să iubim fructele - extracte de top care hrănesc și catifelează!

3 mai 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Dacă nu ești o mare iubitoare de fructe și nu ai încă o rutină alimentară care să includă fructe zilnic, poate te vei răzgândi dacă ai ști, spre exemplu, că perele pot avea un senzațional efect anti-îmbătrânire asupra pielii!

„Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic fructe și legume!“. Acesta este unul dintre mesajele care rulează zilnic la TV, împreună cu cel care ne îndeamnă să bem apă și să facem mișcare. Hai să trecem în revistă câteva dintre cele mai îndrăgite fructe și beneficiile lor pentru sănătate și frumusețe!

Perele, efect anti-age

Cum spuneam mai sus, perele aurii sunt cu adevărat aur când vine vorba de frumusețea pielii! Consumul constant de pere previne apariţia ridurilor şi a petelor cauzate de procesul de înaintare în vârstă, datorită conținutului mare de vitamina A. Totodată, extractul din pere poate stopa căderea părului și ajută la eliminarea imperfecțiunilor tenului.

Perele sunt, de asemenea, o sursă  naturală bogată de minerale, precum cupru și potasiu. Cuprul joacă un rol important în imunitate, metabolismul colesterolului și sistemul nervos, în timp ce potasiul ajută contracțiile musculare și funcționarea normală a inimii.

Mai mult decât atât aceste fructe sunt o sursă excelentă de antioxidanți polifenoli, care protejează împotriva deteriorarii oxidative. 

„An apple a day...“

... ține doctorul departe! Merele conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu. Să nu uităm de flavonoizi, fibre și faptul că merele sunt foarte sărace în calorii.

În plus, mai multe studii efectuate de-a lungul vremii au arătat că merele conţin cantităţi importante de colagen şi elastina, substanţe care ajută la menţinerea elasticităţii pielii.

Câte beneficii pentru sănătate și frumusețe într-un mic și zemos fruct!

Rodia, fruct-minune pentru piele

Exotică și cu un gust uimitor de răcoritor, rodia nu doar „dă bine“ când vine vorba de coctailuri și freshuri -  conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier. În același timp, antioxidantii conținuți de sucul de rodie împiedică apariția procesului de îmbătrânire prematură. Lifting la pahar, am zice!

Citricele, reginele vitaminei C

Tot în ele regăsim potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, atât de necesare organismului. Delicioasele portocale conţin, de exemplu, substanţe antioxidante cu efecte antiîmbătrânire.

Vitamina C are calitatea de a proteja pielea de razele soarelui şi de poluare – practic e un sunscreen natural, iar vitamina A previne apariţia acneei și ridurilor, pentru că reduce inflamaţia.

 

De ce să iubim fructele - extracte de top care hrănesc și catifelează!
Produse recomandate
Comments
?>