5 trucuri pentru un gât de lebădă, suplu şi neridat

5 trucuri pentru un gât de lebădă, suplu şi neridat

19 mai 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Zona gâtului, deseori neglijată în rutina noastră de frumusețe, ar trebui pusă pe primul loc în toate demersurile antiaging. Iată ce poți face pentru a-ți păstra gâtul frumos și tânăr cât mai multă vreme.

Orice femeie vrea să-și păstreze cât mai mult timp gâtul frumos, ca de lebădă, suplu și fără riduri, dar ce ne facem când după o vârstă (40-50 de ani, în funcție de bagajul genetic al fiecăreia) ne trezim cu „gât de curcan“, un termen deloc glamour care descrie pielea încrețită, lăsată, de sub bărbie și de pe gât. Acest efect inestetic apare atunci când mușchii gâtului încep să slăbească și pielea își pierde elasticitatea, capacitatea sa naturală de a se întinde și de a rămâne fermă. Iată cinci proceduri prin care poți întârzia sau combate ridurile atât de inestetice de la nivelul gâtului.

 

1.Exerciții pentru mușchi
Sunt excelente pentru tonificarea mușchilor gâtului, dar, atenție, nu pot elimina excesul de piele odată instalat, așa că e bine să începi să le faci de pe la vârsta de 35 de ani, cu scop preventiv!
Apăsări pe frunte
Pune palma pe frunte. Împinge tare capul în palmă opunând rezistență. Menține această poziție timp de 10 secunde. Apoi, ține ambele mâini la ceafă, împingând înapoi prin acționarea mușchilor gâtului - presează timp de zece secunde.
Mestecări
Stai cu spatele drept. Dă capul pe spate, astfel încât bărbia să fie îndreptată spre tavan. cu buzele închise, fă mișcări ca și cum ai mesteca ceva. Repetă de 20 de ori. Atenție, nu face acest exercițiu când chiar ai ceva de mestecat în gură, să nu te îneci!
Pupici
Stai cu spatele drept. Dă capul pe spate, astfel încât bărbia să fie orientată spre tavan, iar buzele închise. Țuguie buzele ca și cum ai da un pupic. Repetă de 20 de ori.

 

2.Creme antirid
Studiile au demonstrat că N-acetil glucozamina, o formă naturală a glucozaminei chimice, prezentă în multe formule de creme antiaging, pot ajuta la îmbunătățirea aspectului gâtului și la netezirea pielii, reducând în același timp efectele hiperpigmentării. Excelentă este și vitamina A, sub formele sale cele mai cunoscute – tretinoin (Retin A) și retinol – care poate da timpul înpoi și poate reface structura pielii acționând în profunzime, la nivelul dermului. Poți citi mai multe despre miraculoasa vitamină A, aici.

 

3.Proceduri chirurgicale
Acestea sunt de departe cele mai rapide și eficiente tratamente antiage pentru gât. Procedurile chirurgicale tradiționale (liftingul facial) necesită tăierea pielii și pot lăsa cicatrici, în timp ce unele dintre cele mai noi tratamente sunt mai puțin invazive. Ca de exemplu, printr-o tehnică minim invazivă, liftingul gâtului se face utilizând fire bio-resorbabile care se introduc sub piele și întind țesutul. Firele se dizolvă cam în 12 săptămâni, dar producția de colagen natural este stimulată și efectul de lifting poate dura câțiva ani.

 

4.Botox pentru gât
Da, botoxul (toxina botulinică tip A) se poate utiliza ca tratament și în zona gâtului! Procedura nu este invazivă și nu necesită timp de recuperare. Botoxul se injectează astfel încât să reducă aspectul inestetic al benzilor platismale (acele corzi verticale vizibile, după o vârstă, la nivelul gâtului). Rezultatele durează aproximativ 3 - 4 luni, iar injecțiile repetate sunt necesare pentru a menține pielea fermă.

 

5.Rejuvenare cu laser
Diferite dispozitive medicale cu laser pot încălzi și tonifica pielea. Tratamentul cu laser este un tratament noninvaziv care însă necesită a fi repetat o dată la 4-6 luni, pentru menținerea rezultatelor.

 

5 trucuri pentru un gât de lebădă, suplu şi neridat
Comments