Nicio zi fără o faptă bună - de ce binele făcut ți se întoarce înzecit!

Nicio zi fără o faptă bună - de ce binele făcut ți se întoarce înzecit!

9 august 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Nicio zi fără o faptă bună - de ce binele făcut ți se întoarce înzecit!

De Crăciun, fii mai bun, dar și în restul anului putem face fapte bune, chiar și mici gesturi de omenie cărora poate nu le dai importanță pe moment, dar aduc bucurie celor din jur.

Suntem atât de prinși în rutina vieții, uneori grea, aglomerată și obositoare, că nu conștientizăm întotdeauna gesturile pe care le facem, fie ele frumoase sau mai puțin plăcute. Îți propun să trecem în revistă câteva fapte bune pe care le putem face zi de zi și care nu vor face bine doar celor din jur, ci și nouă. Se știe, doar, că un gest frumos se întoarce înzecit celui care l-a făcut!

Așadar, ce gesturi mici, dar frumoase și importante, putem face zi de zi:

Pregătește un mic dejun delicios familiei

Dacă ești prima care s-a trezit, pregătește tu cafeaua, laptele cu cereale, clătitele sau pâinea prăjită cu unt. Mai ales în weekend. Cei dragi te vor întâmpina cu un zâmbet pe buze, iar bucuria lor va fi, cu siguranță, răsplata cea mai bună.

Fii mai tolerantă în trafic

Atunci când nu te grăbești și tu foarte tare sau chiar în unele momente tensionate, fii tu cea care evită un conflict în trafic și dă prioritate celor care par disperați să ajungă undeva. Lasă pe cineva să intre în fața ta - poate are o urgență, dar nimeni nu i-a dat șansa să intre pe bandă.

Cumpără ceva de mâncare unui om sărman

Cu siguranță întâlnești cel puțin un om nevoiaș în drumul tău spre serviciu, fă-i o bucurie! Oamenii străzii sunt de obicei ignorați, blamați pentru soarta lor vitregă, judecați pentru o viață pe care nimeni nu o știe, de fapt, în amănunt.

Încurajează un coleg, fă un compliment unui prieten

Toată lumea are nevoie de încurajări, vorbe bune și mai ales complimente. Laudă felul în care s-a coafat o colegă de serviciu, apreciază-i ținuta, spune-i ce frumoasă este astăzi, asigur-o că totul va fi bine, dacă are cumva o zi mai proastă. Știi tu... Lucruri pe care ți-ar plăcea și ție să le auzi! Și de ce nu, adu-i o cafea și colegei de birou, poate și un fursec. Vei primi un zâmbet garantat!

 

Produse recomandate
Comments