Când VERDELE e la putere

Când VERDELE e la putere - Ce înseamnă să mănânci green, să gândești green, să trăiești green

25 mai 2021 Timp estimativ: ~2 min.

A trăi „green“ nu înseamnă doar a consuma cât mai multe alimente proaspete, neprocesate, despre care știm că sunt foarte sănătoase, ci și a lua decizii eco, din dragoste pentru natură și pentru viitor.

Un regim alimentar green presupune și opțiunea pentru carne ce provine din ferme organice, de la ferme care respectă principiile etice de creștere a animalelor (fără medicamente pentru prevenirea bolilor și paraziților, păsări și animale crescute pe pământ, cu lumină naturală, soare și hrană 100% naturală).

Totodată, a mânca „verde“ înseamnă să nu faci risipă de mâncare. Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie, nu găti patru porții dacă ai nevoie doar de una, nu arunca mâncarea și mergi pe principiul „mai bine mai puțin și bun, decât mult și de slabă calitate”.

 

Reciclează, sortează! 

Unul dintre cele mai importante aspectele unui stil de viață green este reciclarea! Încearcă să dai o întrebuințare ambalajelor de la diverse produse alimentare sau cosmetice și nu le arunca. Spre exemplu, unele sticle pot fi folosite pe post de vază, iar borcanele de la exfoliant pot avea diverse întrebuințări interesante și creative!

Evită, pe cât posibil, plasticul! Renunță la a cumpăra cinci pungi atunci când mergi la magazin și ia cu tine, pentru cumpărături, o sacoșă din pânză. Este și trendy, și utilă mediului! Evită să cumperi farfurii și tacâmuri de unică folosință din plastic și mergi pe o variantă eco, din carton reciclat, de exemplu.

Sortarea gunoiului este de asemenea importantă pentru un stil de viață eco. Hârtia la hârtie, plasticul la plastic, dozele de aluminiu la locul lor, bateriile consumate depuse în zonele special amenajate și niciodată aruncate la ghenă! Poluează enorm!

Ecomisirea apei și a curentului electric fac parte din planul de a trăi verde. Poți opta pentru panouri solare, sunt excelente! Și pentru becuri ecologice, foarte utile și extrem de fiabile.

Respectă natura și învață-i și pe copii să facă la fel -  iar asta înseamnă și să mergeți la plantat de copaci sau să vă îngrijiți, în familie, de o mică grădină decorativă sau de zarzavaturi, dacă spațiul vă permite.

 

Când VERDELE e la putere - Ce înseamnă să mănânci green, să gândești green, să trăiești green
Comments