De ce e important să „ajuți“ apa cu care îți clătești părul

De ce e important să „ajuți“ apa cu care îți clătești părul

5 august 2022 Timp estimativ: ~2 min.

De ce e important să „ajuți“ apa cu care îți clătești părul

Uneori, apa cu care spălăm părul contribuie la lipsa lui de strălucire. S-o ajutăm să clătească părul perfect și să-i redea suplețea și luminozitatea. Iată cum!

Dacă ai părul tern, dă vina pe apa dură și pe reziduurile produselor de styling care se acumulează la suprafața fibrei capilare de-a lungul săptămânii, provocând aspectul mat, lipsit de strălucire.

Apa dură este apa care are o concentraţie mare de minerale precum calciu sau magneziu, iar calcarul se acumulează pe firele de păr, dar şi pe scalp, rezultatul fiind o peliculă care îţi face părul fragil, aspru şi lipsit de strălucire. Întocmai ca în reclamele pentru produsele de curățare a mașinilor de spălat afectate de calcar!

Produsul care face minuni!

Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru a contracara efectele calcarului din apa de la robinet este oțetul. Acesta funcționează și în cazul mașinilor de spălat, dar și al părului.

Oţetul are proprietăţi purifiante, eliminând acumularea de calcar de pe suprafaţa firelor de păr.

La fel cum folosești un toner pe bază de acid în rutina de îngrijire a pielii, pentru a înlătura celulele moarte, poți folosi oțetul de păr pentru a dizolva delicat impuritățile, dezvăluind adevărata strălucire naturală a părului.

Știam până acum câte beneficii are oțetul de mere în acest sens, însă mai puțin cunoscute sunt efectele senzaționale ale oțetului de rodie pentru păr.

SABON a creat o nouă generație de oțet special pentru păr care provine direct din unul dintre cele mai emblematice fructe ale regiunii mediteraneene: rodia. Rodiile sunt cultivate de fermierii spanioli de milenii și sunt celebrate astăzi nu numai pentru aroma lor distinctivă și sucul răcoritor, ci și pentru că sunt excepțional de bogate în antioxidanți.

Cum se utilizează oțetul de rodie pentru păr

După șamponare (și folosirea unui balsam/mască, dacă dorești), aplică oțetul de rodie pe toată lungimea părului. Masează cu vârful degetelor și lasă-l să acționeze timp de două minute. Clătește cu apă rece, pentru a maximiza strălucirea.

Oțetul de păr, care are o formulă răcoritoare pe bază de apă, este de origine naturală 99% și nu conține siliconi și uleiuri minerale, trebuie folosit întotdeauna chiar înainte de ultima clătire, pentru a te bucura de toate beneficiile sale și de parfumul dulceag de rodie.

 

Produse recomandate
Comments