Rutină anti-age pentru mâini fine

Rutină anti-age pentru mâini fine

15 februarie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Ia în propriile mâini îngrijirea atentă a mâinilor tale: oferindu-le ingredientele cele mai hrănitoare și răsfățul cuvenit, ele te vor răsplăti cu un aspect tânăr și catifelat!

De aproape doi ani, acordăm o atenție sporită mâinilor. Le spălăm de mai multe ori pe zi, le dezinfectăm cu alcool, dar uităm, uneori, că odată cu îndepărtarea bacteriilor fragilizăm și bariera cutanată a pielii. Iar asta poate înseamna îmbătrânirea prematură a pielii și așa sensibile a mâinilor.

Filmul hidrolipidic este una dintre componentele sistemului de autoprotecție al pielii, iar el acționează ca o barieră ce protejează pielea de agresiunea agenților externi. El este afectat de radiațiile solare, factori de mediu precum vânt puternic și temperaturi scăzute, dar și spălarea frecventă cu săpunuri ce degresează puternic pielea sau produse pe bază de alcool.

Iar ca urmări, pielea mâinilor noastre poate căpăta aspect tern, se descuamează, se usucă, apare senzația de mâncările și roșeată.

Ce putem face, totuși, astfel încât să avem mâini curate, dar și fine?

În primul rând să le dezinfectăm cu săpunuri delicate și geluri blânde care au în compoziție alcool pentru distrugerea germenilor, însă conțin și ingrediente hidratante, printre care uleiuri naturale și vitaminele C și E, care previn deshidratarea.

Atunci când cauți produse pentru îngrijirea mâinilor, ar fi bine să te uiți, printre ingrediente, și după acidul hialuronic, pentru că are efect puternic hidratant și îmbunătățește producția de colagen. În plus, este recunoscut pentru efectele lui anti-îmbătrânire.

Totodată, ceramidele sunt molecule lipidice - ele formează un strat protector ce stimulează nivelul de hidratare și favorizează repararea barierei cutanate. Așadar, cremele și loțiunile cu ceramide sunt excelente pentru a reda mâinilor catifelarea pierdută!

Aloe Vera și vitamina E sunt și ele ingrediente minunate într-o cremă care protejează mâinile şi lasă pielea netedă şi catifelată.

Iarna, mâinile au nevoie de extra-protecție, așa că ar fi potrivit să alegi un unt pentru mâini, produs onctuos, cu putere sporită de hidratare și protecție a pielii uscate.

 

Rutină anti-age pentru mâini fine
Produse recomandate
Comments