Cum te schimbă în bine fericirea

Cum te schimbă în bine fericirea

16 aprilie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Fericirea este o alegere. Alegerea de a vedea o bucurie în toate aspectele vieții tale, indiferent cât ar părea ele de lipsite de importanță.

 Unii dintre noi avem impresia că fericirea este o floare rară, care crește numai în vârful munților, pe stânci abrupte unde nu ajunge picior de om, că este împrejmuită de sârmă ghimpată și protejată de Împărăteasa Ghețurilor. Fiecare dintre noi am crezut asta la un moment dat și am continuat să căutăm această floare ani în șir, până când am realizat că se afla sub ochii noștri. Ba chiar în ochii noștri, în noi.

Octavian Paler spunea că „Fericirea nu înseamnă să ai ceea ce dorești, ci să dorești ceea ce ai“.

Pe cât ar suna de clișeistic, fericirea chiar este în noi, pentru că de noi ține să identificăm toate feliile de viață care ne aduc bucurie și împlinire, să apreciem tot ceea ce avem, să fim recunoscători celor mai mărunte și aparent neînsemnate daruri pe care ni le-a dat viața. Un status pe Facebook citit zilele trecute spunea că „dacă nu ești fericit în garsoniera ta mică, nu vei fi niciodată fericit nici pe o plajă exotică sau într-o casă cu două etaje și piscină“.

Așadar, acordându-ne măcar 5 sau 10 minute pe zi pentru a trece în revistă toate motivele pentru care suntem sau ar trebui să fim fericiți, chiar vom înțelege cu adevărat ce înseamnă această stare sublimă, această prețioasă emoție.

Odată ce am înțeles cât de bogați suntem neavând vila cu piscină, ci vedere, picioare, brațe, un pat cald, mâncare, un partener iubitor, un copil sănătos sau părinți aproape.... și aici fiecare poate completa pe linia punctată toate binecuvântările vieții lui, vom fi fericiți.

Fericirea anulează frustrările, resentimentele, ranchiuna, invidia, ura, dorința de răzbunare. Un om fericit este un om bun, plin de compasiune, un om care iubește cu patimă locuri și oameni și animale și tot ce îl înconjoară.

Un om fericit nu invidiază, ci admiră. Un om fericit nu pune bețe în roate celor care au reușit înaintea lui, ci le urmează exemplul. Un om fericit apreciază succesul altora și își dorește ca într-o zi să fie în locul lor. Un om fericit percepe valoarea și nu critică încontinuu.

Un om fericit nu evită să se privească în oglindă pentru că de fiecare dată când o face mai adaugă ceva la lista lungă a modificărilor pe care și le-ar face. Un om fericit își acceptă defectele pentru că știe că ele îl fac diferit, unic, minunat și perfect în ochii oamenilor care îl iubesc.

Un om fericit este atent la nevoile celor din jur, întinde o mână când i se cere și nu strânge pumnul să aibă doar el, pentru că știe că prin pumnul strâns pierde nimic, dar nici nu poate primi nimic din ceea ce viața oferă drept răsplată.

Un om fericit știe că în palma care oferă trandafiri rămâne întotdeauna un pic de parfum!

 

Cum te schimbă în bine fericirea
Comments