Fericirea vine doar dacă o oferi

Fericirea vine doar dacă o oferi

29 octombrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Fericirea este contagioasă, este un sentiment care se multiplică atunci când este împărțit la doi. Sau între mai multe persoane. Ca dragostea. Fericirea îți dă și ea aripi, tot ca dragostea. Poate că sunt unul și același lucru, până la urmă!

Fericirea poate fi în îmbrățișările părinților, în mângâierile calde ale bunicilor, în supa caldă cu care ne așteaptă mamele, după o zi grea...

De ce nu, fericire este atunci când pisica ți se cuibărește în brațe sau când cățelul pe care l-ai salvat de la adăpost ți-a devenit copilul de suflet ce te așteaptă cu bucurie în fiecare seară. Și care dă din coadă, indiferent cât de proastă a fost ziua ta! Și atunci zâmbești și tu!

Indiferent ce înseamnă fericirea pentru tine, ai dreptate!

Fericirea este un sentiment cât se poate de subiectiv și-atunci tot ceea ce poți face este să urmărești doar ceea ce te face pe tine fericit. Fără comparații, fără regrete, fără autosabotaj.

Fericirea nu este chiar atât de greu de atins, depinde de tine cum alegi să privești viața și ce îți „educi” ochii să vadă.

Dacă ești fericit atunci când faci voluntariat la un adăpost de animale, fă asta! Sau într-o casă de copii sau într-o mănăstire sau pentru oamenii fără adăpost...

Voluntariatul te face să înțelegi cât de fericiți și norocoși suntem, fără să ne dăm seama, spun toți cei care au decis să-și împartă timpul, energia, chiar și banii cu oamenii sau animalele care au nevoie de ajutor. Fericirea acestora din urmă devine și fericirea lor.

Poți alege să faci cumpărături în locul celor care nu pot face asta, poți organiza strângeri de fonduri pentru diverse cauze umanitare, poți dona haine sau mâncare.

Te poți strădui să creionezi un zâmbet pe chipul unui copil aflat în spital, îi poți citi povești, poți cânta împreună cu el sau pur și simplu să supraveghezi acolo unde este nevoie. Sunt numeroase acțiuni de acest gen și unde gramul de fericire valorează enorm.

Fericirea unora înseamnă să petreacă o mai mică sau mai mare parte din săptămâna lor cu bunicii fără de nepoți. Este minunat ce se întâmplă în centrele destinate persoanelor în vârstă, câtă emoție și bucurie există acolo atunci când „nepoții“ de împrumut le calcă pragul!

Nu uita, fericirea este un etern şantier în lucru!

 

Fericirea vine doar dacă o oferi
Comments