Beneficiile terapiei cu apă sărată

Beneficiile terapiei cu apă sărată

17 septembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Nu întâmplător ne simțim mult mai bine după o vacanță la mare și nu are legătură doar cu faptul că ne relaxăm. Apa sărată are o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională.

Terapia cu apa de mare se cheamă talasoterapie și a fost menționată pentru prima dată de Hipocrate, care a descoperit beneficiile apei de mare în cazul afecțiunilor osoase. În Grecia antică, de exemplu, băile cu apă sărată erau un remediu des utilizat pentru problemele pielii, dar şi pentru dureri reumatice sau musculare.

Însă, dacă nu putem ajunge la mare atât de des pe cât avem nevoie, foarte eficiente sunt și băile făcute acasă, în care punem sare de mare. Sau putem apela la băile termale, pentru o prelungire a vacanței în care să beneficiem de calitățile curative ale apelor sărate: 

Îmbunătățesc sănătatea pielii

În cazul afecțiunilor dermatologice (acnee, lupus și chiar psoriazis), apa sărată are efect antifungic, antiseptic, dar și ușor exfoliant. Magneziul din apa de mare ne face pielea catifelată, fermă, luminoasă, o hidratează și grăbește vindecarea leziunilor. Și în cazul unghiilor cu probleme, are efecte remarcabile!

Atenuează durerile cronice

Cu ajutorul băilor calde în apă sărată, durerile cronice de spate sau de artrita reumatoidă se ameliorează relativ reped şi întârzie să mai apară prea curând.

Întăresc imunitatea

Băile calde cu sare sunt antiinflamatoare şi cresc forţa organismului în lupta împotriva diverselor afecţiuni medicale. Și inhalarea vaporilor de apă de mare, încărcați cu ioni negativi, are un efect benefic asupra imunității, precum și asupra sănătății plămânilor. Tototdată, contribuie la funcționarea normală a sistemului limfatic şi luptă împotriva radicalilor liberi.

Calmează afecțiunile respiratorii

Prin inhalarea vaporilor de apă sărată, afecțiunile respiratorii precum astmul sau bronșită sunt ameliorate. Și cei care suferă de sinuzită se vor simți mai bine după un concediu la mare sau la băi.

Stimulează circulația sângelui

Înotul în apă cu o concentrație ridicată de sare stimulează circulația sanguină, asigurând o mai bună oxigenare a organismului.

Tratează afecţiunile ginecologice

Cantităţile crescute de sare şi de substanţe organice, printre care hormonii estrogen şi progesteron-like, fac din apa sărată un tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii.

Curățare energetică
Dacă te simți obosită, sleită de puteri și cu energia spre zero, relaxează-te în jur de 15-20 de minute în cada în care ai pus câțiva pumni cu sare de mare. Se spune că îndepărtează energia negativă, curăță grijile, temerile, anxietatea și te ajută să-ți recapeți echilibrul emoțional.

 

Beneficiile terapiei cu apă sărată
Produse recomandate
Comments