Îngrijirea mâinilor după vacanță

Îngrijirea mâinilor după vacanță

27 august 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Așa cum pielea de pe față sau corp are nevoie de mai multă hidratare după o vacanță pe litoral, tot așa se resimt și mâinile după câteva zile în care au luat contact din plin cu sarea din mare sau clorul din piscine.

Despre mâini se spune că sunt cartea de vizită a unei persoane. Adevărat sau nu, cert este că sunt un barometru important pentru nevoile pielii tale. Ele se usucă primele, pentru că pielea de pe mâini este foarte subțire și nu are glande sebacee. În plus, este și mai mult agresată de săpunuri și geluri dezinfectante, care o deshidratează excesiv.

Așadar, ai grijă să nu-ți lipsească niciodată din poșetă sau geanta de plajă o cremă intens hidratată pentru mâini. Nu doar frigul le face rău, ci și radiațiile UV, nisipul, apa sărată sau cea din piscină. Dacă pielea este excesiv de uscată, optează pentru un unt de mâini!

Folosește protecție solară și pentru mâini

Uneori avem tendința ca, la plajă, să nu protejăm și pielea mâinilor cu factor de protecție solară și putem suferi astfel din cauza arsurilor cauzate de razele nocive la nivelul mâinilor. Așadar, aplică din belșug SPF 50 și pe mâini! 

Înlocuiește săpunurile cu uleiuri delicate

Extrem de benefică sănătății mâinilor e înlocuirea detergenților agresivi și a săpunurilor care usucă mâinile cu uleiuri de spălare și săpunuri bogate în uleiuri vegetale și glicerină.

Optează pentru uleiuri de duș bogate în uleiuri esenţiale de măsline, avocado, jojoba şi germeni de grâu, Omega 3, 6, 7, 9, vitaminele A, E. Acestea ajută la regenerarea pielii după vacanță și redau mâinilor catifelarea și hidratarea.

Folosește un spray revitalizant pentru mâini

Poți înlocui dezinfectantul clasic, care usucă foarte mult pielea mâinilor cu un spray revitalizant, ce are și efect antibacterian. Spray-ul pentru mâini curăță fără a necesita clătire, igienizează mâinile și le menține curate și fine, fără usca pielea.

Și mâinile pot purta... mască!

Măștile pentru mâini sunt de forma unor mănuși îmbibate cu subtanțe intens hidratante ce repară și calmează mâinile uscate. Se spune că o mască pentru mâini echivalează cu aplicarea unei creme de mâini timp de șapte zile consecutiv!

 

Îngrijirea mâinilor după vacanță
Produse recomandate
Comments