Călătorie în afara zonei de confort

Călătorie în afara zonei de confort

16 august 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Călătorie în afara zonei de confort

Dacă ți-ai propus să te bucuri de mai multă adrenalină în vacanța de vară, alege destinații din afara zonei tale de confort. Locuri în care n-ai mai fost și despre care nu știi mare lucru, dar care te vor îmbogăți sufletește enorm!

Poate suna complicat, dificil și chiar imposibil în primă instanță, dar te-ai gândit vreodată la o vacanță de una singură? Chiar dacă ești obișnuită să călătorești mereu cu prietenii, familia sau partenerul, ce-ai spune despre câteva zile doar tu cu tine?

Te poate speria ideea, dar cei care au încercat lucrul ăsta se declară fericiți de rezultat. Pe blogurile lor de călătorii, oamenii spun că „a călători solo este minunat, te încarcă cu o energie fantastică și te ajută să te descoperi și redescoperi. E un fel de terapie, un lux, un must try”.

Practic, să călătoreşti singură înseamnă să petreci timp cu tine însuţi, adică vei începe să te cunoşti mai bine pentru că vei avea timp să îţi dai seama ce îţi place, ce vrei să schimbi la tine, la ce să renunţi şi ce să îmbunătăţeşti.

Da, presupune o doză de curaj și o deschidere spre experiențe noi, dar îți poți face un plan de acasă pentru mai multă liniște, un program pe zile, cu atracții turistice, etc. Ca și avantaje, ai libertatea de a-ți face programul așa cum îți dorești, de a vizita tot ce vrei tu, fără a cere o sută de păreri, dar și de testa cât ești de organizată.  

La dezavantaje poate intra faptul că nu are cine să-ți facă poze, dar pentru asta s-a inventat bățul pentru selfie, dar și trepiedul pentru telefon. Sau poți ruga, la nevoie, pe cineva, să te ajute.

Și mai frumos ar fi să mergi într-un loc în care n-ai mai fost, eventual doar cu un rucsac cu lucrurile esențiale și să-ți cumperi din mers cele de trebuință.

Mergi pe cont propriu, fără ajutorul unei agenții de turism

Dacă nu vrei să pleci singură într-o vacanță, dar tânjești, totuși, după o extra doză de adrenalină, ce-ar fi să-ți plănuiești singură vacanța, fără a cumpăra o ofertă de-a gata a unei agenții de turism. Chiar dacă pleci însoțită, încearcă și genul asta de vacanță. Mai ales dacă ești obișnuită cu variante all inclusive, în care singura grijă era să te prezinți la timp la aeroport.

Alege o destinație la care visezi demult, caută bilete de avion sau pune-ți mașina la punct, caută oferte de cazare, iar cu masa te descurci la fața locului. Vacanța pe cont propriu îți dă un soi de libertate și independență pe care cele all inclusive nu o oferă.

Și încearcă lucruri noi: drumeții interesante, croaziere locale, sporturi de apă, găsești de toate în locurile turistice, iar adrenalina este garantată.

 

Produse recomandate
Comments