Atenție! Datorită volumului mare de comenzi plasate pe site-ul www.sabon.ro în această perioadă, timpul de livrare este de maximum 5 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere!
Tratament facial profesional, acasă!

Tratament facial profesional, acasă!

24 noiembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Poate că expresia „din confortul propriei case“ nu mai e chiar foarte atractivă după luni de distanțare socială, și ai prefera să te lași răsfățată la un salon de frumusețe, însă nu strică să știi să oferi chiar tu pielii o îngrijire de nivel profesionist.

Alimentația dezorganizată, lipsa somnului și rutina neglijată de îngrijire a pielii pot lăsa tenul palid, obosit, umflat, pătat, iritat. Iar în toate aceste capcane care ar putea supraîncărca sistemul limfatic e ușor de căzut când prioritățile noastre de zi cu zi sunt altele.

Una dintre cele mai eficiente și relativ simple terapii pentru ten este masajul, sau, mai precis, tehnica „effleurage“, un termen din franceză care se traduce prin „a atinge ușor“. Printr-un masaj delicat se stimulează relaxarea și vindecarea pielii, îmbunătățind circulația sângelui și ajutând sistemul limfatic la drenarea toxinelor. Masajul ajută, de asemenea, la întărirea și ridicarea mușchilor faciali, pentru un aspect tânăr și fresh.

Rezervă-ți, așadar, o jumătate de oră pentru a urma acești trei pași de tratament facial profesionist, în urma căruia de vei simți ca după o vizită la salonul de beauty.

 

Pasul 1 - Effleurage timp de 5-10 minute
Pe pielea proaspăt curățată, aplică uniform o linguriță de ulei pe bază de plante, cum ar fi uleiul de argan, bogat în acizi grași omega 100% naturali. Încălzește în prealabil uleiul în căușul palmei și întinde-l apoi pe ten și pe decolteu prin mișcări circulare delicate, ca o mângâiere, zăbovind mai mult în jurul ochilor, pe tâmple și în jurul gurii, acolo unde se formează mai întâi ridurile de expresie.

 

Pasul 2 - Stimularea și pregătirea pielii pentru a absoarbe ingredientele active
Indiferent ce fel de rezultate dorești să obții, fie că este vorba de un efect anti age, de hidratare sau de relaxare a pielii, acesta trebuie să fie pregătită să primească toate „bunătățile“ pe care i le vei oferi prin intermediul cremelor și măștilor-tratament. O bună metodă de pregătire a pielii este prin folosirea dermarollerului, un instrument cu micro-ace pe care îl plimbi pe ten apăsând ușor și creând astfel mici canale, micro leziuni controlate, pentru a căror vindecare pielea va fi stimulată să absoarbă ingredientele active din cosmetice și să producă mai mult colagen. Se obține astfel și un efect de exfoliere ce va lăsa tenul mai proaspăt și mai luminos.

 

Pasul 3 - Aplicarea produsului cosmetic tratament
În funcție de ceea ce-ți dorești de la tratamentul ales, există multe produse cosmetice la care poți apela, fie că este vorba de un ser, o mască superhidratantă sau de o cremă cu ingrediente active anti aging.
Poți începe prin aplicarea unui ser pe bază de ingrediente active puternice (vitamina C, retinol, colagen sau peptide) urmată de „etanșarea“ lui cu o cremă hidratantă pentru a-l ajuta să pătrundă cât mai adânc în piele, pentru a o repara, hidrata și întineri.

 

Tratament facial profesional, acasă!
Comments