Atenție! Datorită volumului mare de comenzi plasate pe site-ul www.sabon.ro în această perioadă, timpul de livrare este de maximum 7 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere!
Acidul hialuronic – cum apelăm corect la regele hidratării pielii!

Acidul hialuronic – cum apelăm corect la regele hidratării pielii!

5 ianuarie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Despre imensa capacitate de hidratare pe care o are acidul hialuronic se vorbește mult, dar mai deloc despre utilizarea lui incorectă, cu rezultate opuse celor așteptate!

Ecuația de utilizare a acidului hialuronic e un pic mai complexă decât „Piele uscată + Acid hialuronic = Piele hidratată“. În unele situații, rezultatele obținute pot fi diferite de cele preconizate, și, în loc de o piele frumoasă, luminoasă și suplă, să ne trezim că avem tenul la fel de deshidratat sau chiar mai uscat decât înainte de aplicarea unui ser cu AH.

 

Mai întâi, să demontăm niște mituri

Acidul hialuronic nu este de fapt un acid, cum ar fi acidul glicolic sau acidul salicilic, substanțe cu efect de exfoliere a pielii. AH este un zahăr complex, cunoscut sub numele de polizaharidă, care apare în mod natural în organism, asigurând hidratarea articulațiilor, părului, ochilor și în special a pielii.

Ca ingredient natural, acidul hialuronic a devenit foarte popular ca filler, ca umplutură dermică. Deoarece nu este o substanță străină, corpul tinde să o accepte și, prin urmare, injecțiile cu acid hialuronic acționează excelent pentru pentru a netezi ridurile și pentru a „umple“ trăsăturile.

Când este injectat, acidul hialuronic funcționează ca un agent anti-îmbătrânire, iar atunci când este aplicat pe piele, funcționează, teoretic, ca agent de hidratare.

Molecula de acid hialuronic este însă prea mare pentru a fi absorbită cu ușurință de piele, iar concentrația de AH este și ea importantă. Ideal e să găsim produse pe bază de AH cu greutate moleculară medie până la mică, care se absorb mai ușor și cu o concentrație de 1% de hialuronat de sodiu, care echivalează cu 100% HA. Orice concentrație mai mare s-ar gelifica la nivelul pielii și ar usca-o, în loc să ofere o permeabilitate maximă pentru a ajuta la hidratarea feței.

Acidul hialuronic, cunoscut și sub numele de hialuronan sau hialuronat, este un umectant. Acest lucru înseamnă că atrage umiditatea și este renumit pentru capacitatea sa unică de a reține până la 1000 de ori greutatea sa în apă!

Așadar, din moment ce acidul hialuronic atrage umezeala, ferește-te de utilizarea lui în formă pură pe pielea deshidratată și în climatul uscat! În zonele calde și aride sau în climatul rece și uscat, mai ales în interior, în timpul iernii, dacă AH nu poate extrage umezeală din aer, începe să scoată din piele, lăsând tenul mai însetat și mai ridat decât înainte de utilizare!

 

Ce-i de făcut, cum îl aplicăm?

Iată trei sfaturi esențiale pentru utilizarea eficientă a acidului hialuronic:

1.      Aplică întotdeauna serul cu AH pe pielea umedă pentru a-i permite substanței să atragă apa în piele și nu invers!

2.      Utilizează AH într-o formulă serică mai complexă, cum ar fi acid hialuronic + vitamina C, pentru eficiență sporită, sau aplică-l după alt ser de îngrijire, pentru beneficii suplimentare de hidratare.

3.      Conservă efectul de hidratare al AH aplicând imediat după el un strat de ulei facial și/sau o cremă hidratantă.

 

Acidul hialuronic – cum apelăm corect la regele hidratării pielii!
Produse recomandate
Comments