Trucuri pentru o piele superhidratată imediat după duș

Trucuri pentru o piele superhidratată imediat după duș

23 iunie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Trucuri pentru o piele superhidratată imediat după duș

Profită cât poți de acele zece minute (sau mai multe!) petrecute la duș și ieși de sub apă cu o piele superhidratată – iată cum!

Un prim truc ar fi setarea temperaturii mai jos, așa încât apa de la duș să fie una călduță, și nu fierbinte, pentru că aceasta deshidratează pielea. Unora dintre noi le place să iasă cu pielea înroșită din duș, dar confortul resimțit e doar temporar și implică uscarea excesivă a pielii.

Dușul „călâi“ îți lasă pielea proaspătă și îi conferă un aspect catifelat, stimulând circulația. 

Apa călduță deschide porii

Mai ales când vine vorba despre spălarea tenului, specialiștii recomandă utilizarea apei călduțe, nu fierbinți, datorită proprietății acesteia de a deschide porii fără a usca tenul. Porii deschiși permit tenului să absoarbă cu o mai mare ușurință substanțele nutritive ale produselor cosmetice, maximizând efectele acestor produse. 

Încearcă să aplici loțiunea de corp pe pielea încă umedă după duș, pentru un plus de hidratare cu o cantitate mică de produs!

Alege texturi onctuoase!

Un truc la care poți apela atunci când îți simți pielea foarte uscată este acela de a aplica ulei de corp înainte să intri la duș, dacă preferi apa fierbinte. Explicația este simplă: uleiul de corp acționează ca o barieră de protecție în calea apei fierbinți și pielea nu va fi iritată și deshidratată după aceea.

Totodată, poți opta pentru ulei de duș în locul săpunului sau gelului obișnuit, pentru că aceasta are proprietăți super hidratante și astfel poți sări pentru aplicarea unei creme de corp după baie.

Atenție: Nu dilua produsul cu apă în ambalaj, pentru a facilita aplicarea sau pentru a-i prelungi durabilitatea! Își va pierde proprietățile ultra-hidratante! O cantitate mică de ulei de duș Sabon aplicată pe burete sau direct pe piele îți va ajunge pentru tot corpul, atât este de spornic!

Graţie conţinutului bogat în uleiuri esenţiale de măsline, avocado, jojoba şi germeni de grâu, uleiul de duș păstrează echilibrul de hidratare natural al pielii. Este îmbogăţit cu Omega 3, 6, 7, 9 şi cu vitaminele A, E, iar pielea va fi catifelată și mătăsoasă și aproape că nu va mai avea nevoie de cremă!

 

Produse recomandate
Comments