Mic ghid de întărire a imunităţii

Mic ghid de întărire a imunităţii

22 ianuarie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Nu-i greu să-ţi întăreşti imunitatea și să-ți protejezi sănătatea și starea de bine când afară e frig. Unde mai pui că poate fi şi un adevărat răsfăț să ai grijă de corpul tău!

Mai mult somn

Când e frig afară, somnul îţi dă târcoale mai des. Ascultă-ţi organismul şi dormi cât îţi permite timpul, chiar şi la prânz, câteva ore. Power nappingul – reprizele de somn scurte, de maximum 15 minute, în care doar ațipești, fără a intra în starea de somn profund, sunt și ele binevenite în zilele reci în care ai mult de lucru. Odihna îţi dă putere şi te ajută să-ți recapeți forțele.

 

Aburi care vindecă

Cu mii de ani în urmă, izvoarele fierbinţi erau la mare căutare. Astăzi, avem la-ndemână alte metode, mai desfătătoare, ca să ne încălzim: sauna sau băile fierbinţi şi parfumate. Transpiraţia intensă dilată vasele de sânge îmbunătăţind circulaţia, stimulează funcţiile respiratorii şi are efect revigorant. Poţi pregăti chiar acasă un mic răsfăţ de iarnă, dacă adaugi câteva picături de ulei esenţial, sare de baie şi nişte petale parfumate, în apa din cadă. E o adevărată alinare, mai ales dacă suferi de sindromul mâinilor şi picioarelor reci.

 

Vitamina C, infuzie de sănătate

Vitamina C este un antioxidant de excepţie, de mare ajutor tot timpul anului, dar mai ales în sezonul de răceli şi gripe. Cătina, măceşele, citricele, kiwi, varza, broccoli sunt toate surse sănătoase şi gustoase ale acestei vitamine.

 

Băuturi fierbinţi

Ceaiurile din plante îndulcite cu miere sau vinul fiert cu miere şi scorţişoară transformă serile friguroase în unele calde şi parfumate, pline de energie şi voie bună.

 

Mic ghid de întărire a imunităţii
Comments