Îngrijire de iarnă pentru tenul sensibil

Îngrijire de iarnă pentru tenul sensibil

18 decembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Tenul sensibil se înroşeşte rău la frig, se irită, ustură și reacționează apoi neplăcut la acțiunea unor produse cosmetice. Iată cum îl poți îngriji și răsfăța pe timp de iarnă.

Dacă ai pielea subțire, cu o textură fină, găsești greu o cremă cu care „să te înțelegi“, iar schimbările climaterice sunt un coșmar pentru tenul tău, probabil știi deja că ai un ten sensibil. E o afecțiune nonpatologică, dar sâcâitoare, de care suferă multă lume, în special persoanele care locuiesc la oraș, într-un mediu poluat sau care lucrează la temperaturi extreme ori sunt expuse constant unor substanțe chimice iritante.

Iarna, tenul sensibil suferă de frig, din cauza trecerilor bruște de la cald la rece și invers, și necesită o îngrijire atentă. Iată ce te-ar putea ajuta:

Evită alimentele prea condimentate, care pot cauza erupţii cutanate și bea, cu înghițituri mici, cel puțin doi litri de apă zilnic, pentru o bună hidratare a pielii ce astfel va fi mai rezistentă la iritaţii.
Foloseşte produse cosmetice dedicate tenului sensibil, care nu conțin substanțe iritante și parfum;
Alege pentru curățarea feței dimineața și seara un produs cu acțiune delicată, care îndepărtează impuritățile fără a deshidrata tenul, şi evită să te ştergi cu un prosop prea aspru;
Înainte de a aplica orice produs cosmetic sau de machiaj, testează-l pe o suprafaţă mică de piele. Dacă te înroşeşti şi apar mâncărimi, renunţă fără regrete la el!
O dată pe săptămână, aplică o mască hrănitoare. Poate fi și home made: amestecă o lingură de smântână cu cinci picături de lămâie. Lasă masca pe faţă timp de zece minute şi apoi clăteşte-te cu apă caldă.

Chiar dacă e anotimpul soarelui cu dinți, alege pentru îngrijirea tenului sensibil o cremă de zi cu factor de protecție solară, care va feri pielea de iritații și chiar de posbile arsuri: nu subestima puterea razelor UVA/UVB nici iarna!

 

Îngrijire de iarnă pentru tenul sensibil
Produse recomandate
Comments