Rutină de îngrijire a tenului primăvara

Rutină de îngrijire a tenului primăvara

14 martie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Rutină de îngrijire a tenului primăvara

Primăvara, ritualul de frumusețe intră în zodia îngrijirii de regenerare și reîmprospătare, pentru un ten reînnoit și protejat de razele tot mai calde ale soarelui.

 

Odată cu venirea primăverii şi apariţia razelor solare mai puternice, îngrijirea facială capătă prioritate, iar „macazul“ se schimbă de la focusul pe protecția împotriva frigului la dezvăluirea unui ten nou și luminos precum anotimpul în care natura revine la viață.

Primul pas în rutina de îngrijire a tenului primăvara este o curățenie generală în dulapul sau sertarul tău de cosmetice: verifică termenul de garanție al cremelor deschise, scapă de cosmeticele și fardurile expirate din beauty case și fă-ți o listă de achiziții noi, produse de machiaj pe care să le (re)introduci în arsenalul tău de frumusețe.


Exfolierea delicată a pielii, o constantă a ritualului de îngrijire

Exfoliază-ți tenul cu regularitate! De ce? Peelingul regenerează pielea, elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii şi închide porii. Apelează la un scrub de față o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de nevoile tenului tău: tenul uscat are nevoie de exfoliere mai rar decât tenul mixt și gras.  

Pentru exfolierea tenului primăvara, alege un scrub de față blând, cu particule abrazive fine, precum minunatul Indulging Rose de la Sabon cu o formulă vegană de origine 90% naturală, îmbogățită cu extract de trandafir din Jericho și delicat parfumată cu ulei esențial prețios de trandafir de Damasc. Tenul tău va deveni fin ca o petală de trandafir!


Crema de față ușoară ia locul cremelor onctuoase 

Pune-o deoparte crema de față densă pe cea pe care poate ai folosit-o iarna și întâmpină primăvara cu o cremă mai ușoară, o cremă hidratantă, care să aibă la bază ingrediente active pentru un nou boost de prospețime oferită pielii. În special tenul gras se va înțelege de minune cu texturile tip gel , care hidratează pielea fără urme grase și revigorează tenul imediat după aplicare.


Seara e timpul pentru serum, în orice anotimp!

Seara, după demachiere și înainte să aplici crema de noapte, lasă-ți tenul în grija unui serum ce hrănește intens pielea și intensifică efectul de hidratare și regenerare al cremei de noapte. Tenul tău va absorbi tot ce oferă mai bun acest produs concentrat. Noi îți propunem un elixir organic îmbogățit cu opt uleiuri botanice care fac minuni!  Formulat cu petale proaspete de trandafir de Damasc recoltate manual și un extract prețios de ulei esențial de trandafir de Damasc, acest ser superb, mătăsos și ușor regenerează pielea, pentru un glow de lungă durată.


Zona ochilor necesită o atenție deosebită

Chiar dacă folosești creme bune pentru ten, zona delicată din jurul ochilor are nevoie de îngrijire dedicată cu formule speciale care nu agresează ochiul, nu afectează vederea, nu irită și nu provoacă usturimi. Înlătură cearcănele, pungile, umflăturile și senzația de ochi obosiți cu ajutorul unui balsam de ochi care, folosit în combinație cu o cremă de față de zi și de noapte, este aliatul tău suprem pentru o privire mai luminoasă. 

Aplică balsamul de ochi prin mișcări de masaj delicat, pentru o mai bună absorbție a produsului în piele și pentru un efect de răcorire și decongestionare imediat.

 

Produse recomandate
Comments