Iubeşte soarele fără pete solare!
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
iubeste-soarele
Legenda spune că petele maronii de pe piele, localizate în special la nivelul tenului, apar din cauza înaintării în vârstă sau a unor boli, cum ar fi bolile de ficat. Lucrurile nu stau tocmai așa. Petele solare, adică acele hiperpigmentări (melanina, pigmentul natural al pielii, este produs în exces), apar în urma expunerii la soare, ani la rând, fără a se folosi creme cu factor de protecție solară sau în urma folosirii incorecte a acestor creme. Iată cum poate fi prevenită apariția acestor pete:
- Cremele cu factor de protecție solară se aplică zilnic, indiferent de anotimp și indiferent dacă soarele strălucește pe cer sau e înnorat. Din colecția de cosmetice nu trebuie să-ți lipsească o cremă antiîmbătrânire precum Sabon AntiAgeing cu SPF 25, care protejează pielea de razele ultraviolete şi radicalii liberi zi de zi, albește şi iluminează tenul afectat în timp de radiaţiile solare.
- Aplică produsele destinate protecției solare nu doar când faci plajă, ci ori de câte ori ieși din casă. Aplică-le în cantitate generoasă, în special pe zonele expuse permanent luminii naturale: mâini, față, decolteu.
Cum se pot combate
Combaterea petelor solare este destul de anevoioasă, de aceea accentul trebuie să se pună pe prevenirea lor. Dacă însă ai observat deja apariția câtorva pete mai închise la culoare, în special pe față, după o expunere prelungită la soare și după curățarea bronzului, iată ce poți face:
- În primul rând, oprește expunerea intensă la soare. Cu alte cuvinte, nu mai sta la plajă.
- Exfoliază o dată pe săptămână tenul pentru o curățare profundă și înlăturarea celulelor moarte.
- Folosește pe timpul nopții crema iluminatoare Anti Ageing de la Sabon: albeşte şi conferă luminozitate tenului, mâinilor şi decolteului după o utilizare de 2 – 4 săptămâni. Formula de înaltă performanţă diminuează şi inhibă reapariţia petelor pigmentare, apărute din cauze genetice, hormonale, acneice sau solare.