Apa de iasomie – beneficii pentru trup și suflet

Apa de iasomie – beneficii pentru trup și suflet

27 aprilie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Apa de iasomie – beneficii pentru trup și suflet

Numită și “Regina nopții”, iasomia este floarea cu cea mai voluptoasă aromă, o aromă care inspiră senzualitate, euforie, siguranță, plăcere, conectare. Dincolo de beneficiile pentru simțuri, iasomia este minunată și pentru piele!

Numele de iasomie vine de la cuvantul persan "yasmin" care înseamnă "dar al Domnului".  În China, floarea de iasomie simbolizează delicateţea feminina, în Siria este simbol al Damascului, numit şi "Oraşul iasomiilor", iar în India, floarea este împletită în cununi şi prezentă în ceremoniile de nuntă, prevestind viitorului cuplu dragoste eternă.

Sub formă de ceai, ulei esențial, cosmetice sau parfum, iasomia calmează corpul, mintea, sufletul, în timp ce aduce emoții pozitive și constructive, cu efecte similare lavandei. Totodată, iasomia are proprietăși sedative care ne eliberează de stres, anxietate, disconfort, furie, depresie.

În cosmetică, produsele care conțin extract de flori de iasomie sunt senzaționale în cazul pielii uscate și deshidratate, cu rezultate dovedite în ameliorarea și chiar tratarea eczemelor și a dermatitelor.

Medicina ayurvedică recomandă extractul de iasomie în afecțiunile pielii precum acnee, ulcere sau plăgi cronice. Datorită proprietăţilor sale antioxidative şi de stimulare a sintezei colagenului, extractul de iasomie poate ajuta la cicatrizarea rănilor și are un excelent efect antirid!

De ce să iubești apa de iasomie

Parfumul iasomiei te binedispune, te ajută să scapi de stres și anxietate și-ți dă o stare generală bună, pentru că:

Reîmprospătează
Tonifică pielea după curățare, se absoarbe rapid și lasă o senzație plăcută pe piele
Este minunată în zilele călduroase, când ai nevoie de un strop de prospețime
O poți pulveriza și pe păr, nu doar pe piele
Te ajută să dormi mai bine dacă pulverizezi pe pernă, înainte de culcare
Lasă pielea catifelată și hidratată și este minunată inclusiv pentru tenul sensibil
Proprietățile antimicrobiene, antivirale și antifungice ale apei de iasomie ajută la prevenirea infecțiilor.

 

Produse recomandate
Comments