Sfaturi pentru un parfum mai persistent pe timp de vară

Sfaturi pentru un parfum mai persistent pe timp de vară

17 august 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Temperaturile ridicate, transpirația, umiditatea fac ca parfumul care iarna îți rezistă pe piele o zi întreagă, vara să-și piardă mirosul la nici o oră după aplicare. Aici intervenim noi, cu câteva stafuri utile!

La condițiile grele de viață ale parfumului în sezonul estival se adaugă și regula „parfumului de vară”, diferit de aromele din alte anotimpuri. Nu toată lumea ține cont de asta, însă anumite note sunt mult prea puternice pentru a fi suportate când termometrul arată 40 de grade Celsius. Astfel, creatorii de parfumuri aleg note fresh de purtat în zilele fierbinți, în special note citrice, acvatice, floral-albe și verzi, cât mai proaspete și răcoroase ca o limonadă savurată la malul mării.

Sunt minunate, doar că nu rezistă la fel de mult precum cele orientale, lemnoase sau dulci, gurmande.

Așadar, avem nevoie să apelăm la unele trucuri, pentru a ne bucura de parfumul preferat și în zilele toride, iar unul dintre cele mai eficiente este folosirea unei loțiuni de corp din aceeași gamă, peste care să suprapunem ulterior parfumul.

Totodată, înainte să usuci părul cu foehnul, aplică puțin parfum pe lungimea firelor de păr, uscat în prealabil cu prosopul. La fiecare adiere de vânt sau de fiecare dată când vei întoarce capul pe parcursul zilei, părul tău va răspândi în jur notele parfumului aplicat dimineață!

Un alt truc este să-ți parfumezi peria de păr. Astfel, la fiecare folosire, parfumul se va răspândi uniform și delicat în tot părul!

Aplică parfum și pe decolteu! Datorită căldurii corpului, aroma va persista întreaga zi.

Ideal este să aplici parfumul în zonele fierbinți, de puls, cum ar fi încheieturile mâinilor, gâtul, spatele urechilor, decolteul și articulațiile coatelor și a genunchilor.

Și, de ce nu, când te pregătești să mergi la plajă nu uita să lași un puf din parfumul tău preferat pe prosopul de plajă și chiar și pe costumul de baie!

Poartă în poșetă o variantă mini sau travel size a parfumului preferat și poți reaplica peste zi, de fiecare dată când simți nevoia să reîmprospătezi parfumul!

Și încă ceva: nu ține parfumurile în baie, dar nici în soare! Căldura și umezeala pot schimba compoziția chimică a parfumurilor, iar acestea să își piardă potența. Alege un loc ferit de lumină, aburi și căldură pentru ele, chiar un dulap, cu riscul de a nu le avea tot timpul înaintea ochilor! Le prelungești, astfel, viața!

 

Sfaturi pentru un parfum mai persistent pe timp de vară
Produse recomandate
Comments