Listă de lecturi captivante pentru vacanță în familie

Listă de lecturi captivante pentru vacanță în familie

24 iunie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Listă de lecturi captivante pentru vacanță în familie

În vacanță te deconectezi de rutina cotidiană, oprești alarma telefonului, faci plajă într-o zi de luni și reușești, în sfârșit, să te pierzi în lumea cărților. Noi îți recomandăm câteva titluri!

Când vine vorba despre cărțile tocmai bune pentru pus în bagajul de vacanță, gusturile personale primează. Dar iată, totuși, câteva sugestii de titluri care îți vor satisface curiozitatea și vor completa aventura sau liniștea vacanței tale.

De asemenea, pentru a-i face pe copiii mai mici să iubească lectura, puteți citi împreună!

“Ce vrem noi, femeile?” de Isabel Allende

Plină de umor și inteligență vie, scriitoarea Isabel Allende vorbește despre viața ei și despre ce înseamnă să fii femeie.

 „Lista de invitați” de Lucy Foley

Lista de invitați este un roman psihologic încărcat de suspans și mister, care se joacă ingenios cu mintea ta, iar răsturnările de situație te lasă cu gura căscată. Te așteaptă o atmosferă tensionată, dar captivantă, cu personaje complexe a căror viaţă este dominată de secrete şi lupte interioare.

„Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Plină de ironie și umor, „Unde ai dispărut, Bernadette?” este lectura perfectă de vacanță. Acțiunea cărții e centrată în jurul dispariției subite a lui Bernadette și modul în care fiica sa, Bee, mută munții din loc ca s-o găsească.

„Fabrica de păpuși” de Elizabeth Macneal

O fascinantă poveste gotică, cartea de debut al lui Elizabeth Macneal, Fabrica de păpuși, reușește în același timp să fie o explorare minuțioasă și emoționantă a ceea ce înseamnă să fii femeie și artistă în Anglia secolului al XIX-lea.

“Lotusul în mâl înflorește” de Thich Nhat Hanh

Cartea călugărului budist Thich Nhat Hanh e o lectură relaxantă și plină de înțelepciune despre cum fericirea presupune și o înțelegere diferită a suferinței. Lotusul în mâl înflorește este o metaforă a felului în care fericirea noastră nu poate exista și înflori decât acceptând dificultățile pe care le avem în jur.

„Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Cauți o carte bună de citit în vacanță în care să descoperi o poveste de supraviețuire, o subtilă poveste de dragoste, din care să nu lipsească misterul și crima, dar nici detaliile despre natură? „Acolo unde cântă racii” întrunește toate aceste cerințe!

Seria “Petson și Findus” – Sven Nordqvist

Seria este un adevărat fenomen atât în țara natală a scriitorului, cât și în lume. Minunat ilustrate, cărțile cu aventurile bătrânului fermier Pettson și ale tovarășului său, motanul Findus cel vorbăreț, au fost traduse în zeci de limbi.

 

Produse recomandate
Comments