De ce ar trebui să-ți asculți vocea interioară

De ce ar trebui să-ți asculți vocea interioară

25 martie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Este numită „vocea sufletului”, „Sine superior” sau „vocea conștiinței”. Vocea interioară e cea care ne îndrumă, ne spune ce este corect și în ce direcție ar trebui să mergem. Și ar fi bine să o ascultăm mai des.

Unii spun că există mai multe voci interioare și anume – vocea critică, vocea rațională, vocea iubitoare, vocea motivatoare etc. În fapt, psihologii spun că există o singură voce interioară, iar dacă primești mesaje contradictorii înseamnă că nu ai ajuns să te împrietenești suficient de bine cu tine însăți și îți este greu să faci diferența dintre gândurile și temerile tale și vocea interioară.

O bună metodă de a te împrieteni mai bine cu tine este să te porți cu tine așa cum ai face-o cu o prietenă foarte bună, cu un om drag pe care îl iubești, îl asculți, îl ierți și îl ajuți să depășească momente dificile fără critici.

După ce ai stabilit o relație de prietenie strânsă cu tine și ai reușit sau ești în plin proces de autocunoaștere, iubire și iertare de sine, ascultă-te!

Primul răspuns e cel corect

Atunci când ai o dilemă sau nu știi ce decizie să iei, pe ce drum să mergi, întreabă-te și primul răspuns pe care îl primești este cel corect. Nu degeaba se spune că primul instinct contează. Sufletul tău știe cel mai bine ce e ți se potrivește, iar vocea interioară este cea cu care el îți transmite ce e bine pentru tine.

Ajungem uneori în situații în care ni se spune: „Ascultă-ţi inima!“, „Ascultă-ţi vocea interioară!“, „Ascultă-ţi sufletul!“. Despre asta este vorba! Când se face liniște în mintea ta, sufletul e cel care îți vorbește.

Să ne facem un obicei din a ne relaxa, lăsând deoparte, măcar pentru o vreme, problema care ne frământă. Adesea soluţia apare exact în momentul în care spiritul este detaşat de frământări şi căutări.

Comoara din adâncul ființei

„Spiritul gândeşte, inima ştie!“, aşa spune un vechi proverb chinezesc în care este condensată înţelepciunea de veacuri a oamenilor care, intuitiv, au descoperit comoara din adâncul fiinţei.

Nu îți subestima vocea interioară. Acordă-i importanță cuvenită. Împrietenește-te cu sinele tău profund și obține răspunsurile de care ai nevoie, fiind convinsă că acestea vin însoțite de acea emoție plăcută pe care o simți în centrul pieptului, care mai este numit și „centrul sufletului“.

Putem, totodată, să devenim mai atenţi la „semne“ – un cuvânt, o frază citită/auzită undeva, o imagine anume ne pot sugera un răspuns neaşteptat. Sinele nostru superior poate comunica și prin intermediari!

 

De ce ar trebui să-ți asculți vocea interioară
Comments