5 sfaturi pentru o apariție fresh la întâlnirile online

5 sfaturi pentru o apariție fresh la întâlnirile online

5 martie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Când pornești camera de chat, în special la întâlnirile de business, cu siguranță nu vrei să apari în fața partenerilor de discuție palidă, ciufulită, încercănată. Iată câteva trucuri care-ți garantează o prezență online plină de prospețime! 

Cel mai important lucru în zoom meetings e să știi să te pui, și la propriu, și la figurat, într-o lumină favorabilă, pentru ca apariția ta să fie una care captează atenția, care emană seriozitate, eleganță și vitalitate!

1. Poziționează-te în cea mai bună lumină

Putem spune că acesta este sfatul cel mai important. Indiferent ce machiaj porți, ce coafură ai sau cât de sigură pe tine te simți, e musai să te poziționezi într-o zonă a casei/ încăperii în care să te bucuri de o lumină care să-ți flateze trăsăturile și să-ți scoată în evidență calitățile, estompând micile defecte precum riduri, cearcăne sau alte detalii de look pe care nu le dorești chiar în prim-plan. Cea mai bună lumină este una blândă, difuză, naturală, care pătrunde printr-o fereastră în fața căreia trebuie să te așezi. Orice fascicul de lumină care cade de deasupra ta, dintr-o parte sau din spate nu te va avantaja, creând pe chip jocuri de lumini și umbre care înăspresc trăsăturile.

Pentru întâlnirile online care au loc după apusul soarelui, investește într-o sursă de lumină specială, o lampă circulară cu intensitate reglabilă, extrem de populară printre creatorii de conținut de pe You Tube.

2. Găsește unghiul cel mai favorabil

Acum că ne-am așezat în lumina perfectă, trebuie să găsim unghiul din care arătăm cel mai bine în fața camerei. Ca regulă generală, evită să te uiți „de sus“ la partenerii de chat, și nu vorbim aici doar de atitudine. Camera poziționată sub nivelul feței va expune zona bărbiei și gâtului într-un mod care nu flatează pe nimeni, nici măcar pe fetele de 20 de ani, nemaivorbind de tenurile mature. Așază camera sau telefonul astfel încât să privești direct în ecran, fără să apleci sau să ridici capul.

3. Alege un outfit elegant, discret

Cu siguranță la meetingurile online vrei să te faci remarcată prin ceea ce comunici, nu prin felul cum ești îmbrăcată. Evită aspectul prea neprotocolar (zulufi cu bluză de pijama, de exemplu), chiar dacă ești acasă, și alege o vestimentație uni în defavoarea dungilor și a imprimeurilor prea încărcate, care pot distorsiona imaginea.

4. Nu exagera cu machiajul

Apelează la nuanțe calde, de intensitate medie, plăcute ochiului, care-ți pun în evidență frumusețea naturală. Același sfat și pentru volumul coafurii – un volum exagerat și un machiaj prea strident sunt potențate de camera video și conferă un aspect vulgar, neprofesional.

5. Mare grijă la fundal!

Asigură-te că tot ce se află în spatele tău, atunci când ești online – să dezvăluie o zonă curată, ordonată, elegantă și primitoare a locuinței tale. Scoate din cadru orice obiect de menaj sau prea strident, care poate distrage atenția de la persoana ta!

 

5 sfaturi pentru o apariție fresh la întâlnirile online
Produse recomandate
Comments