Machiajul tenului sărutat de soare

Machiajul tenului sărutat de soare

7 august 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Te-ai bronzat ca o divă, dar nu știi ce farduri se asortează de minune cu nuanţă arămie a tenului tău? Iată produsele de care ai nevoie pentru a-ţi evidenţia frumos bronzul!

Pentru a machia frumos tenul bronzat, e musai să urmezi câteva reguli de natură estetică, dar şi de prealabilă îngrijire a pielii.

 

Repară în urma soarelui!

Înainte de a aplica machiajul, tenul bronzat are nevoie de îngrijire. Dacă bronzul e proaspăt şi fața încă te ustură, ideal ar fi să nu te machiezi câteva zile, până când pielea se vindecă, şi să foloseşti creme puternic hidratante. Spray-urile cu apă termală sunt şi ele utile pentru eliminarea senzaţiei de piele care ține. Când bronzul deja prinde vechime şi observi că e neuniform, o cremă pe bază de alfa-hidroxi acizi (AHA) va exfolia uşor pielea, îndepărtând un strat superficial şi hidratând în profunzime, redând tenului strălucirea şi prospeţimea. Vitamina C ajută la reducerea liniilor fine şi a semnelor de îmbătrânire, aşa că ofer-o tenului prin intermediul unei creme ce-o conține sau fă-ţi o mască din lapte praf (1 linguriţă) şi suc proaspăt stors de portocale (2 linguriţe). Adaugă în amestec o fiolă de vitamina C.

 

Cum alegi fondul de ten

Pe timp de vară e bine să ai trusa de farduri 2-3 nuanţe de fond de ten, de la nuanţa naturală a tenului tău până la cu două nuanţe mai închis, pentru a-ţi asigura baza de machiaj potrivită în funcţie de cât de „pasional“ te-a sărutat soarele. Cum tenul bronzat se usucă și se deshidratează ușor, nu apela la texturi mate cu acoperire foarte mare, ci alege fonduri de ten fluide, lejere, cu efect de hidratare a pielii, de tip BB sau CC.

 

Fardurile Cleopatrei

Când tenul este bronzat, produsele de make-up potrivite trebuie să fie cât mai aproape de culoarea arămie a pielii. Tonurile de auriu, de la strălucitor la stins, de maro, de piersică sunt cele mai potrivite. Uită o vreme de culorile reci, foarte vii şi de argintiu şi fă-ţi un stoc de farduri cu iz oriental, de regină a nisipurilor.

 

  • Fardul de obraji alege-l într-o o nuanţă caldă, ca a pielii: tonuri de bronz uşor satinate, care dau prospeţime şi definesc trăsăturile.
  • Pe pleoapele uşor ciocolatii poţi aplica chiar şi ziua un auriu cuminte, urmând ca seara să faci furori cu cele mai îndrăzneţe nuanţe de bronz, maro sidefat şi auriu intens.
  • Pentru buze, ocoleşte nuanţele intense şi texturile pline, ce pot arăta prea strident în combinație cu tenul bronzat, şi scoate în evidenţă culoarea pielii prin atingeri delicate de lip-gloss în nuanţe nude, oranj şi roz-pastel.

 

Machiajul tenului sărutat de soare
Comments