Plănuiește ca astăzi să faci pe cineva fericit! Inclusiv pe tine!

Plănuiește ca astăzi să faci pe cineva fericit! Inclusiv pe tine!

13 octombrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Plănuiește ca astăzi să faci pe cineva fericit! Inclusiv pe tine!

Un simplu salut sau un zâmbet de câteva secunde poate schimba în bine ziua cuiva! Și pe a noastră, inclusiv, pentru că fericirea este molipsitoare!

Zâmbește

Zâmbim când suntem fericiți, iar acest gest determină creierul să elibereze dopamină, care are un impact pozitiv asupra stării de bine. Însă, creierul poate fi ușor păcălit. Așa că, zâmbește forțat și vei vedea că starea ta se va schimba în bine. Poți repeta acest exercițiu și când te întâlnești cu vecinii, prietenii, colegii de serviciu, vânzătoarele de la magazinele în care îți faci cumpărăturile. Zâmbetul este molipsitor și îți faci nu doar ție un mare bine, ci și celorlalți.

Arată-ți recunoștința

Studiile arată că exersarea recunoștinței poate avea un impact semnificativ asupra sentimentelor de speranță și fericire. Poți transmite acest sentiment nobil celor cărora le ești recunoscătoare pentru ceva anume, fie că este vorba despre părinți, prieteni, colegi sau necunoscutul din metrou care îți oferă un scaun.

Gătește pentru cei dragi

Dacă ești pasionată de gătit, ar fi minunat să oferi din bunătățile făcute de tine și prietenilor sau chiar unui vecin bun. Poți organiza în weekend o degustare cu minunățiile preparate pentru iarnă, de exemplu: zacuscă, dulceață, murături. Sigur prietenii tăi ar fi încântați de idee!

Fă complimente

Gândește-te ce ți-ar plăcea ție să auzi și ce ți-ar putea schimba starea în bine și procedează întocmai. Fie că spui o vorbă bună doamnei de la curățenie pe care o întâlnești pe scară, fie că îi faci un compliment vânzătoarei de la colț sau colegilor de birou, cu siguranță zâmbetele lor îți vor da și ție o stare bună.

Ascultă cu adevărat

Este uneori suficient să asculți ca să ajuți pe cineva aflat într-o stare proastă. Sunt oameni care nu au cui povesti prin ce trec și se simt mult mai bine când dau jos povara de pe suflet deschizându-și inima în fața cuiva.

Oferă o îmbrățișare

Îmbrățișarea este un medicament universal pentri că ea vindecă, alină, ajută la scăderea cortizolului, hormonului stresului. În timpul îmbrățișării se eliberează oxitocina, hormonul iubirii.

Încurajează 

Cu toții avem și zile mai proaste, în care vedem în negru totul în jur. Este de mare ajutor să ai un umăr pe care să plângi și un prieten care să te ajute să vezi viața cu alți ochi. Fii tu acel prieten care să ofere o viziune optimistă asupra vieții și să ajute în găsirea unor soluții, demontând totodată grijile și temerile celuilalt. 

 

Produse recomandate
Comments