Top 5 produse esențiale pentru tenul masculin

Top 5 produse esențiale pentru tenul masculin

23 august 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Top 5 produse esențiale pentru tenul masculin

S-au dus vremurile când produsele cosmetice folosite de un bărbat se reduceau la cremă de ras și aftershave. Bărbații moderni știu că și pielea lor are nevoie de îngrijire dedicată complexă!

Pielea unui bărbat este diferită de cea a unei femei și necesită îngrijire diferită. Fiind cu 25% mai gros decât cel a femeilor și, deci, mai puţin „fragil“, tenul masculin se ridează mai greu, dar atunci când apar, ridurile sunt mai adânci decât în cazul doamnelor.

Pielea unui bărbat conţine mai mult androgen decât estrogen şi produce mai mult sebum, de unde nevoia de tratamente diferite pentru pielea bărbaţilor şi a femeilor.

Iată ce ar fi bine să conțină o trusă masculină de îngrijire a pielii:

O cremă hidratantă

Uscăciunea pielii este o problemă des întâlnită în cazul bărbaților, amplificată de stres, poluare, radiații UV, aer condiționat, bărbierit, etc), așa că are neapărat nevoie de hidratare zilnică. Un produs care conține mușețel și aloe vera va calma tenul după bărbierit, pe lângă faptul că elimină de senzația de piele care strânge.

Un gel de curățare

Unii dintre bărbați se spală pe față cu săpunul găsit în baie, însă, în timp, tenul se poate deshidrata dacă produsul de spălare a feței nu este unul potrivit. Și doar ce am menționat mai sus că deși îmbătrânirea vine mai târziu în cazul bărbaților, odată instalată este mult mai vizibilă decât la femei. 

Un exfoliant bun

Tenul unui bărbat are și el nevoie din când în când de exfoliere, pentru a elimina celulele moarte ale pielii. Exfolianții conţin particule fine ce ajută la netezirea pielii şi curăţarea porilor, iar pielea rămâne netedă și curată.

Un hidratant pentru buze și zona ochilor

Domnule drag, foloseşte zilnic un balsam de buze înainte de a pleca de acasă, durează doar câteva secunde, iar buzele vor fi perfect hidratate şi protejate! Și chiar dacă ai tendința de a sări peste îngrijirea ochilor, este important să aplici o cremă specială și în această zonă. Îți vei mulțumi mai târziu.

Un ulei de duș doar al lui... Vorba vine. 

Da, și tu ai nevoie de un produs senzațional care să transforme momentul băii sau al dușului într-un adevărat ritual relaxant, nu doar perechea ta. În parfum de bergamotă și paciuli, îți poți crea acasă un SPA cu doar un ulei de duș bogat în uleiuri miraculoase pentru piele. Dar să nu te superi dacă îl va folosi și ea....

 

Produse recomandate
Comments