5 paşi pentru o manichiură perfectă

5 paşi pentru o manichiură perfectă

10 noiembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Să ai mâini frumoase înseamnă să ai grijă de pielea mâinilor, dar și de unghii. Iată cinci pași esențiali ai unui ritual de îngrijire corespunzător, pentru o manichiură impecabilă.

1.Îndepărtează celulele moarte

Îndepărtează cu grijă stratul de piele uscată şi întărită din lateralele unghiei, cu ajutorul unei forfecuţe de manichiură sterile. Cuticulele nu se taie, ci se vor înmuia cu o soluție specială, pentru a fi apoi împinse spre baza unghiei. Pentru reîmprospătarea stratului cornos, lustruieşte apoi fiecare unghie pe toată suprafaţa. Atenţie, această operaţiune se face cu o pilă special construită în acest scop!

 

2. Hrăneşte şi întăreşte

Pune într-un castronel două linguri de ulei de măsline şi cufundă-ţi în el, pe rând, unghiile de la fiecare mână. Este cel mai bun tratament pentru a avea unghii puternice! Dacă unghiile au striaţii și sunt friabile, foloseşte creme dedicate fortifierii unghiilor şi nu te mai da cu ojă un timp.

 

3. Scurtează constant unghiile

Scurtează unghiile periodic prin pilire – varianta cea mai sănătoasă. Pilirea unghiei se face începând dinspre exterior către vârful unghiei, de preferat cu o pilă nemetalică. Dacă e nevoie să tai mai mult din unghie, foloseşte cleştişorul, nu foarfeca.

 

4. Aplică lac protector

Pentru a preveni îngălbenirea unghiilor, înainte de a te da cu ojă, aplică un un strat de lac protector. Lacul-bază de protecţie conţine substanţe ce hrănesc unghia în profunzime şi-o feresc de atacul chimicalelor şi pigmenţilor din ojă.

 

5. Protejează manichiura

La gătit, curăţenie şi spălatul vaselor foloseşte mănuşi de latex în care să te simţi confortabil şi care să împiedice contactul mâinilor tale cu apa, substanţele de curăţat şi detergenţii de vase.

 

Extra-truc! Pentru o manichiură rezistentă, ai răbdare să se usuce bine fiecare strat de lac sau ojă înainte de a aplica unul nou. Oja se aplică din trei mişcări, mai întâi pe centru şi apoi pe lateralele unghiei.

 

5 paşi pentru o manichiură perfectă
Produse recomandate
Comments