Miracolul Matcha  - de ce avem nevoie de acest puternic antioxidant!

Miracolul Matcha - de ce avem nevoie de acest puternic antioxidant!

4 mai 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Matcha este un tip de ceai verde excepțional, al cărui consum este asociat cu o ceremonie specială în Japonia, Sado, care celebrează armonia, respectul și serenitatea.

Efectele vindecătoare recomandă acest ceai nu doar pentru consum, dar și ca ingredient extrem de apreciat în industria frumuseții. Ceaiul Matcha se obține din planta Camellia sinensis, numită și arbore de ceai chinezesc. Cultivarea arborilor de ceai datează din China antică, unde a fost descoperit acum aproape 5.000 de ani de către conducătorul Shen Nung.

Timp de secole, planta a fost considerată un medicament valoros și a fost disponibilă doar pentru aleșii societății.

 

Beneficiile Matcha

 

Este un puternic antioxidant

Matcha are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind considerat o sursă de antioxidanți (cum sunt flavonoidele, polifenolii și vitamina C), proteine, vitamina A și fier. Datorită conținutului de catechine, ceaiul matcha luptă împotriva radicalilor liberi, care deteriorează celulele din organism și cauzează boli cronice. În plus, este senzațional pentru întărirea sistemului imunitar.

Îmbunătățește concentarea

Combinația dintre cafeină și L-teanină din ceaiul matcha este excepțională. Datorită cafeinei, matcha are un efect revigorant și în același timp calmant. Studiile au arătat că matcha poate îmbunătăți timpul de reacție, atenția și memoria.

Este excelent pentru inimă

Ceaiul Matcha scade nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL și, de asemenea, previne oxidarea colesterolului LDL, lucru care te poate proteja împotriva bolilor de inimă.

Ajută la slăbit

Ceaiul verde este util pentru arderea grăsimilor și reducerea greutății, lucru deja demonstrat de numeroase studii. Prin urmare, Matcha, un ceai verde foarte concentrat, te poate ajuta să-ți redesenezi silueta. Combinat cu câteva exerciții fizice, poate face să dispară până la 25% din procentul de grăsime din corp.

Protejează de răceli

Matcha contine cel putin de trei ori mai mult epigallocatechina galat (EGCG) decât ceaiul verde, un antioxidant puternic care ne protejează de răceli și gripe.

Ajută la detoxifiere

Primăvara, în mod special, ceaiul Matcha este foarte recomandat datorită puterii sale de detoxifiere. Clorofila pe care o conține ajută corpul să elimine toxinele, echilibrează pH-ul sângelui și are proprietăți antibacteriene.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Ceaiul Matcha face parte din rutina zilnică a locuitorilor din Okinawa – o zonă a Japoniei unde oamenii sunt recunoscuți pentru longevitate. „De vină“ pentru această situație sunt antioxidanții care luptă împotriva radicalilor liberi și încetinesc îmbătrânirea.

Matcha acționează, totodată, și împotriva îmbătrânirii pielii. Este un bun exfoliant și protejează împotriva radicalilor liberi. În plus, revigorează pielea careia îi lipsește nivelul corespunzator de oxigen din cauza nopților pierdute, fumatului sau toxinelor din aer. Miraculos, nu-i așa?

 

Miracolul Matcha - de ce avem nevoie de acest puternic antioxidant!
Comments