Atenție! Datorită volumului mare de comenzi plasate pe site-ul www.sabon.ro în această perioadă, timpul de livrare este de maximum 7 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere!
5 mituri despre bronz!

5 mituri despre bronz!

10 iulie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

După câte s-au scris și studiat în legătură cu bronzarea pielii, s-ar zice că totul a devenit mai limpede în legătură cu acest subiect controversat. Aceste cinci mituri ne arată că mai sunt aspecte de lămurit.

Sub acțiunea razelor solare, pielea produce un pigment de culoare închisă, melanina, ca scut împotriva deteriorării ulterioare provocate de radiațiile UV. Bronzul este deci modul prin care pielea se apără de o agresiune, deși decenii la rând a fost asociat cu sănătatea și cu frumusețea.

Soarele e responsabil cu îmbătrînirea cutanată, cu înmulțirea cazurilor de alergii și tumori ale pielii și totuși, abia așteptăm să stăm la plajă, nu-i așa? Măcar s-o facem în cunoștință de cauză, conștienți de riscurile la care ne supunem și protejându-ne cât putem noi de bine. Pentru că da, pielea sărutată de soare e percepută drept mai atractivă, mai netedă, mai suplă decât pielea nebronzată. Bronzul camuflează imperfecțiunile precum un fond de ten și diminuează aspectul celulitei, dar, spre binele nostru, miturile legate de el se cer desființate rapid.


1. E suficient să folosesc o cremă SPF mare, o dată pe zi

Produsele cu factor de protecţie solară nu opresc acţiunea razelor UV, ci doar o întârzie, de aceea crema cu SPF trebuie aplicată periodic, la fiecare 2-3 ore şi/sau după fiecare baie în mare ori în piscină.

 

2. Protecția UV se cumulează

În niciun caz. Dacă folosești un produs cu SPF 20 și imediat unul cu SPF 30, nu vei obține o protecție SPF 50. Când aplici în același timp creme de soare cu SPF diferit, ia în considerare produsul cu factorul de protecție cel mai mare.


3. E ok dacă aplic crema cu SPF imediat ce mă așez la plajă

Dacă faci asta, câteva zeci de minute pielea va fi expusă la soare neprotejat, pentru că produsul are nevoie de timp pentru a intra în țesut și pentru a-și începe acțiunea binefăcătoare. Ideal e să aplici crema cu SPF când ești la umbră sau în cameră, cu cca 30 de minute înainte de expunerea la soare.


4. La umbră nu mă bronzez

Nu paria pe asta. Norii transmit 90% din razele soarelui și astfel asigură pielii o protecție similară unei creme cu SPF 3-6. Adică nu foarte mare. Prin urmare, este necesar să folosești un produs cu SPF de cel puțin 30 atât la soare, cât și la umbră.

 

5. Cremele water proof mă vor proteja și după ce ies din apă

Din păcate, nu este chiar așa. Capacitatea de protecție a produselor solare rezistente la apă e testată de obicei sub acțiunea apei dulci și în lipsa altor acțiuni chimice sau mecanice care pot diminua protecția. Apa sărată de mare, clorul din piscină, valurile, nisipul îndepărtează o mare parte din crema de plajă, iar dacă ștergi pielea cu prosopul, poți îndepărta stratul protector definitiv. Ia-ți mai bine măsuri de precauție și aplică crema de soare la fiecare două ore și imediat după ce ieși din mare sau din piscină.

 

5 mituri despre bronz!
Produse recomandate
Comments