Mituri despre sâni

Mituri despre sâni

8 mai 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Am adunat în acest articol câteva idei preconcepute pe care femeile le au în legătură cu sânii lor şi măsura în care pot fi ele luate în seamă.

Cum sunt un simbol al frumuseţii şi senzualităţii feminine, fiecare dintre noi şi-ar dori sâni atractivi şi sănătoşi. Iar în căutările noastre de a ajunge la perfecţiunea estetică, atunci când vine vorba de această importantă parte a corpului nostru, aplecăm urechea către tot felul de preconcepţii insuficient argumentate. Fie că sunt despre sănătatea sau frumuseţea sânilor, câteva legende se cer, după caz, demontate sau confirmate în cele descrise mai jos:

 

Pieptul se mărește la menstruaţie
Adevărat. Deși mărirea este de fapt o umflare a sânilor, acompaniată uneori de dureri foarte supărătoare - una dintre cele mai frecvente simptome ale sindromului premenstrual. Fenomenul este cauzat de creşterea bruscă a secreţiei de estrogen cu şapte zile înainte de menstruaţie. Dacă aceste probleme te chinuie în fiecare lună, fă-ţi un masaj ușor cu un ulei calmant și hrănitor.

 

S-au inventat creme pentru sâni mai mari
Fals. Oricât ne-ar plăcea să credem că o anumită cremă-minune ne poate oferi o cupă mai mare la sutien, acest lucru nu se va întâmpla. Cremele speciale pentru augumentarea sânilor nu fac altceva decât să îmbunătăţească circulaţia sangvină la nivelul sânului şi să catifeleze pielea. Sânii poate se vor umfla uşor după acest tratament, dar în niciun caz nu se vor mări în mod considerabil.

 

Antiperspirantele cu aluminiu favorizează apariţia cancerului de sân
Neconfirmat. Studii diverse au încercat să detecteze o legătură directă între utilizarea deodorantelor cu aluminiu şi apariţia tumorilor canceroase, dar n-au reuşit să ajungă la un rezultat cert. Pentru liniştea ta, alege însă antiperspirante care nu au în compoziție acest ingredient ce se presupune că dăunează sănătăţii.

 

Nu e sănătos să dormi cu sutien
Fals. Nu luăm însă în acest calcul modelul de sutien prost ales, care comprimă pieptul, te zgârie sau îţi provoacă dureri. Acele sutiene nu-ţi fac bine nici ziua, nici noaptea. Pentru femeile cu pieptul mare e de multe ori mai comod să doarmă cu un sutien în care se simt confortabil.

 

Implantul de silicon diminuează... plăcerea
Fals. Şi în cazul implantelor cu silicon, dar şi al operaţiilor estetice efectuate la nivelul sânilor din motive de sănătate, doar în primele zile după intervenţia chirurgicală apare o oarecare desensibilizare a zonei din punct de vedere al răspunsului la stimuli sexuali, după care, fii fără grijă, totul revine la normal.

 

Mituri despre sâni
Comments