Black Magic - beneficiile nămolului terapeutic

Black Magic - beneficiile nămolului terapeutic

13 august 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Numit și „aur negru”, nămolul sapropelic, adică acel tip de nămol bogat în substanțe organice, este considerat panaceu. Adică leacul pentru orice boală – și are, în plus, nenumărate beneficii pentru frumusețea pielii.

Peloidoterapia sau terapia cu nămol se utilizează în practica medicala în scop terapeutic, sub forma unor proceduri locale sau generale.

Efectele benefice apar atât imediat, cât și în timp, prin modificarea capacității adaptative a organismului. Terapia cu nămol acționeaza la nivelul aparatului cardio-vascular (central și periferic, mobilizând sângele din organele de depozit), la nivelul sistemului nervos central și vegetativ, immunologic și endocrin. 

Trei efecte ale împachetării cu nămol

1. Pe lângă efectul antiinflamator, el este și antialgic, biotrofic, este antiedematos, miorelaxant, stimulează imunitatea și este sedativ general;

2. Aplicat pe piele, nămolul are efect hidratant, exfoliant, prin efectul de gomaj al cristalelor de sare. Detoxifiază, regenerează prin activarea circulației, este bacteriostatic, tratează acneea și cicatrizează estetic zonele cu furunculoză;

3. Prin efectul sau antialergic, acesta amelioriază, chiar vindecă de cele mai multe ori, dermatita atopică și alergiile de contact. 

Beneficii pentru piele de la Marea Moartă 

Nămolul de la Marea Moartă conţine concentraţii mari de magneziu, sodiu, fosfaţi, bromură şi alte minerale ce îmbunătăţesc aspectul pielii, şi contribuie totodată la sănătatea plămânilor şi inimii.

Anumite studii arată că mineralele din Marea Moartă pot îmbunătăţi şi calitatea vieţii pentru persoanele diagnosticate cu psoriazis, hidratează pielea şi reduc inflamaţiile. Interesant este că a fost demonstrat că acest nămol poate distruge bacteriile cauzatoare de acnee!

Nămolul din Marea Moartă are un conţinut bogat în săruri şi și 21 de minerale, care au proprietăţi de purificare profundă şi puterea de a absorbi şi elimina impurităţile şi sebumul în exces, pentru a dezvălui un ten proaspăt, curat, uniform.

O mască pentru ten cu nămol din Marea Moartă poate fi soluția perfectă pentru o piele obosită, ternă, lipstită de fermitate. După prima aplicare, pielea va fi luminoasă, netedă și întinerită.

 

Black Magic - beneficiile nămolului terapeutic
Produse recomandate
Comments