Atenție! Datorită volumului mare de comenzi plasate pe site-ul www.sabon.ro în această perioadă, timpul de livrare este de maximum 5 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere!
Plastic is not fantastic!

Plastic is not fantastic! Trimite plasticul în vacanță, pentru un august eco&green!

3 august 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Inventat în 1907, plasticul s-a bucurat de o uriașă perioadă de glorie, însă știm cu toții că planeta este sufocată de sticle, pungi și alte ambalaje din acest tip de material cu o durată de viață nedrept de mare.

Plasticul cauzează probleme uriașe în mediul înconjurător sufocând pădurile, apele și, mai ales, animalele, iar efectele sale dezastruoase surprinse în fotografii ne șochează. Sigur că am putea crede că efortul individual este insuficient, dar cumulate, șapte miliarde de eforturi individuale ar putea duce la schimbări în bine uriașe pe planetă, în privința poluării.

Adio sticle din plastic!

Un prim și important pas ar fi înlocuirea sticlelor din plastic, acele PET-uri populare pe care le aruncăm la gunoi imediat ce am terminat apa, sucul sau laptele. Locul lor ar putea fi luat de cele din sticlă, pe care le putem refolosi. Spre exemplu, în astfel de sticle, în funcție de forma lor, putem păstra sucul de roșii pentru iarnă, diverse tipuri de compoturi din fructe, sucuri natuale. Gospodinele știu, cu siguranță, aceste trucuri!

Sacoșă din cârpă, nu pungi din plastic!

Pe vremuri, când pungile din plastic erau la liber, o persoană pleca de la cumpărături cu zeci de astfel de ambalaje. De ceva timp, acestea sunt contracost, însă prețul nu este atât de mare încât să descurajeze cumpărarea lor. Astfel, de ajutor mediului am putea fi folosind sacoșe din cârpă, acelea care erau nelipsite mamelor și bunicilor noastre. Sunt chic, simpatice, durabile și facem astfel și economie la bani, nu doar un bine planetei!

Refuză paiele din plastic și tacâmurile de unică folosință!

Te-ai putea gândi că un pai implică o cantitate mică de plastic și, deci, nu face mare rău! Greșit! Gândește-te că se strâng miliarde de paie în fiecare zi, imaginează-ți munți de astfel de obiecte aparent banale și inofensive aruncate în pădure sau în mare și delfini încercând să înoate printre ele! Așa-i că data viitoare vei prefera paiul reutilizabil sau pe cel din hârtie, care se degradează mult mai rapid?

La fel și tacâmurile de unică folosință! Poți contribui la eliminarea lor păstrând la birou tacâmuri din inox și farfurii din ceramică sau reutilizabile, pe care să le folosești la masa de prânz. Și chiar la picnicul cu familia. Sunt atât de multe variante simpatice de pus în sacoșa pentru excursie, nu trebuie să apelăm la vechile farfurii, furculițe și cuțite din plastic subțire, pe care să le aruncăm la finalul zilei!

Folosește un pahar de cafea refolosibil!

Paharul meu plus paharul tău plus paharele prietenilor cu care ieșim în oraș, toate adunate formează și ele saci întregi de ambalaje din plastic, iar sacii la rândul lor, adunați într-un an, formează cantități uriașe, de ordinul miliardelor. Dacă am folosi cești din ceramică, pahare din hârtie sau pahare reutilizabile am putea evita acest dezastru, iar natura ar fi mai curată și mai primitoare, pe termen lung, cu noi!

 

Plastic is not fantastic! Trimite plasticul în vacanță, pentru un august eco&green!
Produse recomandate
Comments