Cum alegem cei mai buni ochelari de soare

Cum alegem cei mai buni ochelari de soare

17 iulie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Dincolo de a fi adevărate declarații de stil, ochelarii de soare oferă confort vizual în condiții de lumină puternică și protejează ochii de razele ultraviolete. De aceea, e bine să-i alegem ținând cont de calitatea lentilelor și mai apoi de modelul ramelor.

Expunerea repetată a ochilor la razele puternice ale soarelui poate duce, în timp la slăbirea vederii, apariția cataractei și chiar la leziuni ale retinei. De aceea, în special vara, așa cum nu ieșim din casă fără aplicarea unei creme de protecție solară, e musai să avem cu noi o pereche de ochelari de soare de bună calitate, care să ne protejeze ochii în mod eficient.

Iată care sunt principalele calități ale unei perechi eficiente de ochelari de soare:

  • Blochează în proporție de 99%-100% radiaţiile UVB şi UVA
  • Reflectă lumina în proporție de 70-90%
  • Au lentile care permit recunoașterea clară a culorilor
  • Nu distorsionează. Pentru a verifica această calitate, fă următorul test: fixează-ţi privirea pe o linie verticală şi mişcă-ți capul înainte şi înapoi. Dacă există orice urmă de distorsionare, lentilele nu sunt sigure din punct de vedere optic.

Lentilele polarizate, atât de căutate și ajunse un fel de garanție a unor ochelari de soare de bună calitate, reduc efectul de orbire, prin filtrarea luminii reflectate de suprafeţe lucioase, precul apa sau oglinzile, dar, atenție, ele nu te protejează în mod automat și de acțiunea razelor UVA-UVB! Verifică eticheta, pentru a te asigura că produsul ales de tine oferă și protecție solară!

Cei mai buni ochelari de soare au lentila suficient de mare pentru a-ți acoperi ochii și sunt cei care îți vin perfect, fără a fi prea largi, prea grei sau prea strâmți.

Atenție! Nici cei mai scumpi ochelari de soare nu protejează suficient de sursele de lumină puternică, cum ar fi lampa de la solar, aparatele de sudură sau la privitul direct spre soare, ca de exemplu, în cazul eclipselor. Asigură-te că în aceste condiții porți ochelari speciali, cu protecție dedicată anumitor activități.

 

Cum alegem cei mai buni ochelari de soare
Comments