Poartă culorile care-ți stimulează optimismul!

Poartă culorile care-ți stimulează optimismul!

31 mai 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Culorile ne influențează starea de spirit și chiar există o terapie prin culori: cromoterapia, bazată pe efectele culorilor asupra sănătății stării de bine.

Conform studiilor, culorile generează impulsuri electrice și curenți magnetici sau câmpuri de energie care sunt activatori primari ai proceselor biochimice și hormonale din corpul uman. Astfel, fiecare culoare are un efect unic asupra corpului și dispoziției de moment.

Se consideră că chakrele sunt zone ale corpului asociate cu anumite culori. Când o persoană se confruntă cu o problemă într-o anumită zonă a corpului, diferite culori acţionează pentru a vindeca chakra asociată.

„Starea de bine a unei persoane este controlată de chakre“, explică Monisha Bharadwaj, cea care a scris The Indian Luck Book (Cartea Indiana a Norocului).

„Fiecare chakra atrage vibrații negative sau pozitive și este legată de o anumită culoare. A purta acea culoare te poate echilibra, îți poate aduce fericire și mulțumire“, spune Monisha.

ROȘU

Spre exemplu, Muladhara sau chakra elementară, situată la baza coloanei vertebrale, absoarbe energia roşie şi influenţează sexualitatea şi instinctul de conservare. Roşul înseamnă viaţă şi energie. Culoarea roșie mărește tonusul muscular, accelerează pulsul, stimulează circulația sângelui, crește eliberarea adrenalinei și activitatea ficatului.

PORTOCALIU

Svadhishtana sau chakra sacră absoarbe energia portocalie, aceasta fiind culoarea bucuriei și distracției. Culoarea portocalie întărește plămânii, pancreasul, splina și stimulează activitatea inimii.

GALBEN

Manipura sau chakra plexului solar absoarbe energia galbenă, culoarea soarelui și a optimismului, activează și eliberează temerile. Stimulează sistemul nervos, dinamismul, curajul, gândirea pozitivă, combate depresia și crește stima de sine și dragostea de viață!

VERDE

Anahata sau chakra inimii absoarbe energia verde și guvernează circulația, inima și emoțiile. Verdele dinamizează procesele fiziologice din organism și induce o stare de expansivitate și bună dispoziție. Este culoarea liniștii, a calmului, a odihnei, a meditației, un semn al echilibrului.

ALBASTRU

Visshuddha sau chakra gâtului absoarbe energia albastră şi guvernează creativitatea, sistemul respirator şi gâtul. Albastrul aduce armonie şi linişte în casă şi în dragoste. Face parte din paleta culorilor reci, odihnitoare și liniștitoare, care îndeamnă la calm, stimulând predispoziția la concentrare și liniște interioară.

 

Poartă culorile care-ți stimulează optimismul!
Produse recomandate
Comments