5 beneficii ale portocalelor pentru rutina ta de beauty vara

5 beneficii ale portocalelor pentru rutina ta de beauty vara

7 iunie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Ce-ar fi o zi la plajă fără un pahar mare cu suc proaspăt de portocale, în care înoată câteva cuburi de gheață...! Dincolo de gustul delicios și puterea de a ține locul, nutrițional vorbind, unui mic dejun copios, portocalele sunt senzaționale pentru piele!

Iată cinci motive seriose pentru care facem această afirmație!

1. Protejează pielea de razele ultraviolete

Portocala are numeroase beneficii pentru sănătate și este un fruct capabil să mențină pielea tânără și elastică, datorită cantității mari de vitamina C conținute și luteinei, care creează și o barieră naturală împotriva razelor ultraviolete, care pot deteriora țesuturile.

2. Atenuează ridurile

Vitamina C conținută în portocală contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ și la combaterea afectării pielii cauzate de expunerea la soare și poluare. Portocalele conțin, de asemenea, acid folic (vitamina B9), un element esențial pentru funcționarea celulară și pentru creșterea țesuturilor.

3. Previne și tratează acneea

Totodată, acidul citric ajută la reducerea ridurilor, catifelează pielea, curăță porii şi previne acneea, luteina ajuta la repararea pielii distruse de razele UV, iar flavonoidele protejează împotriva îmbătrânirii. Acidul citric are puternice efecte exfoliante, înlăturând cu succes celulele moarte de la suprafaţa pielii.

4. Stimulează producția de colagen

Vitamina C conținută de portocale joacă un rol esenţial în formarea colagenului, proteina care asigură elasticitate pielii. Consumul de portocale roşii – fie pulpa fructului sau sub formă de suc – va menţine tenul mai elastic şi mai ferm, datorită antioxidanţilor care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

5. Detoxifică și conferă un boost de energie

Cu un pahar de suc de portocale pe zi, te vei bucura de beneficii mari pentru sănătate și frumusețe!

O singură portocală are în compoziţie nu mai puţin de 170 de substanţe fitochimice şi peste 60 de flavonoide cu efecte antiinflamatoare şi antioxidante. Portocalele sunt bogate în tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, folaţi, acid pantotenic, fosfor, magneziu, mangan, seleniu şi cupru.

Un pahar de suc de portocale, consumat dimineaţa, pe stomacul gol, are un efect pozitiv în cazul unei digestii leneşe, iar efectele se vor vedea imediat pe ten. În plus, curele cu suc de portocale roşii fortifica sistemul imunitar şi-ți conferă un plus de energie!

 

5 beneficii ale portocalelor pentru rutina ta de beauty vara
Produse recomandate
Comments