Fii încrezătoare în propria-ţi frumuseţe!

Fii încrezătoare în propria-ţi frumuseţe!

23 februarie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Frumusețea înseamnă unicitate! Toate detaliile care ne diferențiază de alți oameni și pe care, uneori, le considerăm defecte ne fac minunați în felul nostru.

De ce ne-am dori să semănăm cu altcineva, când am primit acest dar minunat de a fi unici? Din cele șapte miliarde de oameni pe această planetă, absolut nimeni nu mai are pielea pielea, ochii noștri, gura noastră sau energia noastră. De ce să nu prețuim mai mult acest lucru? De multe ori, defectele constitutie fix acel "je ne sait quoi" care ne scoate din anonimat, iar japonezii au inventat în acest sens „wabi sabi” sau arta de a aprecia imperfecțiunea, de a iubi un ambalaj care nu se încadrează în șabloanele clasice, de a vedea frumosul acolo unde pare ca nu există.

 

Nu trebuie să mulțumim pe nimeni în afară de noi înșine. Ne suntem cel mai bun prieten și cel mai aspru critic, însă la finalul zilei ne acceptăm cu bune și cu rele și ne îmbrățișăm de „Noapte bună!“.

 

Oare n-am fi un pic mai fericiți dacă, atunci când nu ne place ceea ce vedem în oglindă, am închide, pur și simplu, ochii și am încerca să ne vedem doar cu sufletul? Să restabilim conexiunea cu interiorul nostru conexiunea cu interiorul nostru și să scoatem la lumină acele părți de care suntem mândri, pe care am vrea să le cunoască și oamenii din jur. Stă în puterea noastră să construim un mediu confortabil între trup și suflet, să stabilim un echilibru între imperfecțiunea fizică și perfecțiunea interioară, să încercăm să ne vedem cu ochii sufletului și să ne iubim mai mult!

 

Poartă-te cu tine delicat, cu blândețe, cu dragoste, ca un prieten prieten drag, nu te mai răzvrăti împotriva ta, nu-ți mai otrăvi inima și mintea cu gânduri negre și complexe superficiale. Nu-ți mai privi reflexia din oglindă ca și când ai avea dinaintea ochilor cel mai aprig dușman din câți pot exista!

Lasă-i pe oameni să se îndrăgostească de sufletul tău, dar pentru asta va trebui să lucrezi intens la șlefuirea lui, pentru că nu-i deloc ușor să ai un interior cu un machiaj perfect!

 

Și încă ceva – privește-te întotdeauna prin ochii oamenilor care te iubesc!

 

Fii încrezătoare în propria-ţi frumuseţe!
Produse recomandate
Comments