Deschide-ţi protejat culoarea părului!
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.

par-deschis
Începe cu o vizită la salon
Dacă intenționezi să-ți deschizi nuanța părului cu mai mult de două tonuri, probabil ți-ai dat seama până acum că fără o decolorare prealabilă, vopseaua, singură, nu face față. Iar rezultatul e unul de o estetică îndoielnică, întrucât obții rădăcini mai deschise la culoare (pentru că acolo, pe porțiunea de păr natural, vopseaua acționează mai profund), în timp ce spre vârfuri părul rămâne la fel de închis ca înainte și doar se degradează. Un stilist profesionist te va ajuta în această etapă cu un decapaj (înlăturarea vechiului pigment, dacă te-ai mai vopsit înainte) și cu o decolorare executată în condiții de siguranță pentru firul de păr.
Nu face schimbări bruște!
Oricât ți-ai dori să treci de pe o zi pe alta de la un păr negru ca pana corbului la unul blond, de Cosânzeană, rezistă tentației. Oricum, un stilist responsabil îți va refuza din start această cerere. El îți va propune, în schimb, o decolorare etapizată, pentru a obișnui treptat părul cu noua nuanță. Începe, așadar, cu câteva șuvițe mai deschise, urmând ca, după câteva luni, să obții culoarea mult dorită.
Protecția e cea mai importantă
Oricât de bine executate ar fi decapajul și decolorarea, aceste proceduri reprezintă, pe termen lung, agresiuni asupra firului de păr, împotriva cărora e indicat să te „înarmezi“ cu cele mai eficiente metode de protecție. Să începem cu șamponul – alege unul cât mai delicat, potrivit îngrijirii părului blond, cum ar fi șamponul pentru... bebeluși! Are o formulă de curățare blândă a părului, lăsându-l moale și bine hidratat. Continuăm cu balsamul, care, lăsat să acționeze cel puțin trei minute, descurcă părul și-i netezește cuticula, și, o dată pe săptămână, aplicăm o mască puternic hrănitoare, precum Masca de păr cu iasomie de la SABON, care hrăneşte, ajută la refacerea părului deteriorat şi îi conferă strălucire.