Și casa ta poate mirosi a vară - iată cum!

Și casa ta poate mirosi a vară - iată cum!

8 august 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Parfum de camera

Există mai multe moduri prin care-ți poți face casa să miroasă ca o grădină vara și să creezi, astfel, un mediu plăcut și primitor. Iată câteva sfaturi!

Mai întâi de toate, deschide ferestrele zilnic: aerisirea naturală, prin deschiderea ferestrelor, ajută cel mai bine la îndepărtarea mirosului de „vechi“ și la îmbunătățirea calității aerului din interior. Circulația aerului este importantă pentru reducerea mirosurilor neplăcute și crearea unui spațiu plin de prospețime.

Utilizează odorizante naturale: în loc să te bazezi pe odorizante artificiale care conțin adesea parfumuri sintetice, optează mereu pentru alternative naturale. Alege odorizante naturale, cum ar fi difuzoare de uleiuri esențiale, ierburi aromatice și condimente, flori uscate plasate în boluri decorative.

Creează un potpuriu aromat: Creează o atmosferă plăcut mirositoare în întreaga casă prin combinarea unor ingrediente precum felii de citrice, batoane de scorțișoară și ierburi aromatice într-o oală cu apă lăsată să fiarbă la foc mic. Casa ți se va umple de un parfum încântător!

Decorează cu flori și plante proaspete: Adu natura în casa ta cu flori proaspete sau plante de interior care au o aromă îmbietoare. Flori precum trandafirii, levănțica sau iasomia pot infuza spațiul cu un miros încântător, în timp ce anumite plante aromate precum eucaliptul sau menta emană un parfum răcoritor, excelent pentru când e cald afară.

Reîmprospătează covoarele și tapițeria: covoarele și tapițeria pot capta în timp mirosuri de care pare greu să scapi. Curăță în mod regulat cu abur aceste suprafețe, pentru a elimina orice miros persistent, și menține prospețimea tapițeriilor și perdelelor cu ajutorul unui spray pentru țesături pe care-l poți pulveriza zilnic pe haine, lenjerie de pat, mobilier și în orice loc din casă care ar putea beneficia de un plus de parfum și eleganță!

 

Produse recomandate
Comments