Ispita aromelor orientale

Ispita aromelor orientale

11 septembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

De generaţii știm să atragem iubirea cu poţiuni magice, am aflat ce miresme trebuie să împrumutăm de la flori, arbori şi fructe ca să ne facem dorite, reginele Egiptului cu ochi frumos creionaţi ştiau cu ce pomezi parfumate pot îmblânzi inima oricui.

Vechii parfumieri au intuit, încă din timpuri în care se credea că Pământul e plat ca o tavă, că destinul poate fi îmblânzit şi dragostea ademenită cu amestecuri din esenţele celor mai rare şi frumos mirositoare flori și mirodenii. Industria parfumurilor a evoluat, ca modalităţi de fabricare, însă principiile şi motivaţia au rămas aceleaşi.

Parfumul e o haină nevăzută care se alege în funcţie de stilul propriu, de temperament, de starea de spirit, de momentul din zi sau din noapte, de amintirile pe care vrem să le retrăim. Dar putem ajunge să ne îndrăgostim iremediabil de un singur parfum căruia să-i rămânem fidele, precum unei unice şi imense iubiri, oricând şi pentru totdeauna.

Cei mai rafinaţi parfumieri, cei ai Orientului, au desăvârşit arta de a aduna laolaltă, în recipiente preţioase, esenţe ce se dezvăluie treptat, ca într-un dans al aromelor. Au creat adieri răcoroase și liniștitoare de lavandă, uleiuri insinuant aromate cu vanilie dulce, miresme vrăjite cu paciulie caldă și pasională.

Aromele orientale nu pot fi purtate cu lejeritate de oricine, dar oricine poate învăța să le iubească, să le dozeze fin pentru a nu deveni prea obositoare, să profite de energia lor seducătoare.

Dacă un miros oriental ți se pare prea dur, prea greoi, dar totuși te simți atrasă de el într-un mod inexplicabil, adu-l treptat în viața ta și pe corpul tău. În loc de a alege cea mai tare esență de parfum, oprește-te la o apă de toaletă sau la o crmeă de corp cu aromă ce combină notele proaspete, de vârf, cu note de bază lemnoase, dulci, calde, intense.

Parfumează-ți casa cu arome orientale pătrunzătoare și vei observa cât sunt de durabile și cum se pot insinua cu oarecare discreție în spațiu, datorită difuzoarelor cu eliberare treptată.

Iar dacă deja iubești aromele opulente de mosc, vanilie, paciulie, miere, mirodenii exotice, acum, în prag de toamnă, când fierbințeala verii nu le mai face concurență, e momentul să te bucuri plenar de ele și să le savurezi până la ultima picătură.

 

Ispita aromelor orientale
Produse recomandate
Comments