Pasenţa lui Napoleon

Pasenţa lui Napoleon

27 octombrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Legendele spun că Josephine, soţia împăratului Napoleon, obişnuia să-şi alunge amarul întinzând cărțile de joc, în speranţa că ele îi vor arăta calea către inima tulburată a omului pe care îl iubea...

Iată o pasenţă simplă, pe care o poţi utiliza pentru interogarea propriului destin sau cu ajutorul căreia poţi ghici viitorul altei persoane. Dacă altcineva îţi ghiceşte ţie, nu-i spune ce-ţi doreşti, pentru că dorinţa odată dezvăluită are şanse mai mici în a se împlini!

 

Ai nevoie de un pachet obişnuit de cărţi de joc, din care opreşti pentru această pasenţă numai 32, pe cele de la 7 în sus, inclusiv aşii. Repetă în gând o dorinţă sau o întrebare şi, în acelaşi timp, amestecă bine cărţile.

 

Taie pachetul cu mâna stângă. După ce ai tăiat, ţine cărţile cu faţa în jos şi extrage din pachet câte o carte formând, pe masă ori pe altă suprafaţă plană, două şiruri, două coloane paralele. Cărţile se vor așeza cu faţa-n sus. Pe măsură ce în acelaşi şir apar, una sub alta, două cărţi de același fel (Ex: doi nouari, doi aşi, doi regi etc), extragi cărţile similare şi le pui deoparte.

 

Astfel, un şir de cărți va rămâne mai scurt decât celălalt. Ca să le echilibrezi, ultima carte de pe şirul lung o muţi peste ultima din şirul scurt. Dacă se întâmplă ca în urma acestei manevre să se formeze din nou perechi de cărţi de aceeaşi valoare, le elimini şi pe acelea. După ce şirurile s-au echilibrat, continui extragerea cărţilor, înşiruirea lor şi eliminarea perechilor din şiruri, până la epuizarea cărţilor din pachet.

 

Pasenţa se consideră reuşită, iar dorinţa ta are şanse mari de împlinire dacă jos nu mai rămâne nicio carte, pentru că ai reuşit să le împerechezi pe toate. Dacă pasenţa nu mai poate continua pentru că s-au terminat cărţile din pachet, iar pe masă au mai rămas, în cele două şiruri, cărţi desperecheate, atunci e semn că destinul e potrivnic.

 

Dacă pasența nu-ți iese, nu te amărî. Nu întotdeauna tot ceea ce-ţi doreşti este bun pentru tine, iar un rezultat negativ poate însemna că destinul te fereşte de întâmplări ce se pot întoarce împotriva ta!

 

Pasenţa lui Napoleon
Comments