Peeling pentru ten – 3 metode delicate, de vară!

Peeling pentru ten – 3 metode delicate, de vară!

9 iunie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Procedurile de exfoliere profundă a tenului e indicat să fie întrerupte peste vară, dar la o formă ușoară de peeling, pentru luminozitate și prospețime, nu e musai să renunți.

Exfolierea pielii lasă în urmă un țesut sensibilizat, fragil, care sub acțiunea razelor ultraviolete puternice, a vântului, a poluării, se arde ușor, se pătează, se irită. De aceea, vara și în special înainte cu două săptămâni de vacanță e bine să renunțăm la dermabraziuni, peelinguri chimice, tratamente cu laser. Totuși în scop de prevenire a ridurilor, de netezire a pielii și de îndepărtare a impurităților și celulelor moarte care înfundă porii, poți păstra în rutina ta de îngrijire următoarele tehnici de exfoliere blândă – cu anumite precauții, bineînțeles.

 

Exfoliere cu acizi blânzi și vitamina C
Păstrează obiceiul de a aplica seara serumuri cu Acizii alfa-hidroxilici (AHA) - pentru ten uscat sau sensibil, Acizii beta-hidroxilici (BHA) - pentru ten gras cu tendință acneică, și Vitamina C (în forma ei cea mai pură și eficientă, Acid-L Ascorbic, absobită cel mai ușor de piele). Acești compuși vor stimula exfolierea naturală a pielii, cât și producția de colagen, oferind tenului un aspect radios, întinerit.

 

Exfoliere cu particule fine
În rutina de curățare a tenului dimineața, introdu o dată sau de două ori pe săptămână un exfoliant cu particule fine, pe care aplică-l pe fața ușor umezită sau la duș. Poți masa cu el atât tenul, cât și gâtul și decolteul, iar pielea ta va fi mai luminoasă și mai netedă.

 

Exfoliere cu perie facială
Pentru îndepărtarea celulelor moarte și stimularea circulației sangvine, în special când îți simți tenul obosit, o soluție rapidă poate fi utilizarea unei perii pentru ten, mecanică sau electrică, cu care se masează pielea prin mișcări circulare. Poți folosi peria în timpul procesului de demachiere, pentru curățarea în profunzime a porilor, sau la aplicarea cremelor și serumurilor, pentru a stimula absorbția substanțelor active, benefice pentru piele, conținute de acestea.

 

ATENȚIE! Indiferent de metoda de exfoliere a pielii pe care o păstrezi în rutina ta de vară, aplică peste zi o cremă cu SPF 50, pentru a-ți proteja pielea fină de arsuri solare și hiperpigmentare!

 

Peeling pentru ten – 3 metode delicate, de vară!
Comments