Trei adevăruri despre pielea bebeluşului
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
pielea-bebelusului
Trebuie spălată cu precauție
Băița nou-născutului e un ritual nu doar de îngrijire, ci și de tandrețe, de apropiere și răsfăț pentru cel mic, prin care se întărește legătura mamă-copil, și bebe e pregătit pentru un somn liniștit.Facem însă băiță copilului doar după ce i-a căzut cordonul ombilical, nu mai des de 3-4 ori pe săptămână, în primul an de viață, iar baia nu trebuie să dureze mai mult de câteva minute, pentru a nu fi afectat stratul protector de uleiuri naturale care mențin sănătoasă pielea copilului. Produsele cosmetice potrivite folosite pentru băiță sunt cele dedicate copiilor, cu pH neutru și formulă delicată.
Se irită ușor
Eritemul de scutec și alte eczeme își pot face apariția pe pielea unui bebe neîngrijit suficient sau îngrijit cu prea mult zel. Copilul trebuie ferit pe cât posibil de umezeală, schimbat imediat de scutecul murdar și șters bine cu un prosop fin, din bumbac, după băiță. Medicamentele facilitează și ele apariția iritațiilor pe pielea copiilor, în special antibioticele, de aceea trebuie utilizate cu precauție și strict la indicația medicului pediatru.
Are nevoie de hidratare
Nimic nu mai e catifelat și mai bun de pupat pe lumea asta decât o piele moale și fină de bebeluș. Frumoasă, dar fragilă și expusă mai tot timpului riscului de a se usca excesiv, pielea bebelușului trebuie zilnic ajutată să-și mențină nivelul optim de hidratare. Cum? Păi, de exemplu, cu excelentul ulei de corp pentru bebeluși de la Sabon, care poate fi folosit şi de către mame. Conţine muşețel şi ulei de lavandă, pentru un plus de relaxare.