3 exerciții pilates pentru o imunitate mai bună

3 exerciții pilates pentru o imunitate mai bună

15 martie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Un sistem imunitar puternic înseamnă sănătate și energie, iar exercițiile pilates ne pot ajuta în acest sens. Iată trei sugestii simple pentru rutina ta zilnică!

Exercițiile fizice sunt strâns legate de eliberarea de endorfine, responsabile de starea noastră generală de bine. Ne elimină stresul, ne calmează, reduc durerea și ne fac să suportăm mai ușor eforturile fizice și rănile, iar o cantitate redusă de hormoni ai stresului duce la o imunitate mai bună.

O creștere a producției de endorfine și care are drept consecință fortifierea imunității se poate realiza și cu ajutorul exercițiilor pilates, care au reputația că antrenează întreaga musculatură, chiar dacă pe moment nu realizăm cât de intens.

Iată trei exerciții pilates pe care le poți face acasă:

1. Pisica

Se numește așa pentru că imiți mișcările unei pisici în timpul exercițiului, care este unul ideal pentru relaxarea spatelui. Stai în genunchi, pe saltea, cu braţele întinse şi palmele lipite pe podea. Inspiră adânc în timp ce arcuieşti spatele în sus, aducând bărbia spre piept. Când expiri, arcuieşti spatele în sens invers, ridicând capul, respectiv privirea spre tavan. Indicat este să faci două seturi de câte 16 repetări, cu pauză de zece secunde între repetări.

2. Abdomene... suspendate

Pentru a antrena muşchii abdomenului, întinde-te pe spate, cu braţele pe lângă corp şi cu picioarele drepte şi lipite. Inspiră adânc, încordând abdomenul, apoi, în timp ce expiri, ridică uşor picioarele (la un unghi de 60 de grade de podea), odată cu braţele (paralele cu picioarele), capul şi umerii. Rămâi în această poziţie, inspirând şi expirând de zece ori, apoi revino la poziţia de start.

3. Tonus pentru picioare

Întinde-te pe spate, pe saltea, şi îndoaie genunchii. Insipiră şi expiră adânc câteva secunde, apoi încordează abdomenul şi ridică umerii şi capul de pe podea. Adu genunchiul drept către bărbie. În acelaşi timp, îndreaptă piciorul stâng şi menţine-l în aer. Prinde cu mâinile genunchiul drept şi încearcă să menţii poziţia câteva secunde, timp în care inspiri şi expiri profund. Repetă, apoi, mişcarea cu piciorul stâng.

 

3 exerciții pilates pentru o imunitate mai bună
Comments