10 moduri de purifica energia din casă

10 moduri de purifica energia din casă

10 septembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

10 moduri de purifica energia din casă

Casa noastră se comportă ca un burete care absoarbe atât energiile bune, pozitive, cât și pe cele negative, iar spațiile sale preferate de stocare sunt colțurile locuinței, dar și obiectele de decor și mobilier.

Iată ce poți face pentru o locuință care să respire liber și care să emane doar energie pozitivă!

1. Mizează pe decorul minimalist

Cuvântul de bază în Feng Shui este organizarea și se referă în special la eliberarea spațiului de obiecte inutile, care nu lasă energia, fluxul vital să circule optim. Dacă te lovești în mod constant de diverse obiecte prin casă înseamnă că ai prea multe şi trebuie să le reorganizezi sau să scapi de ele. Aglomerarea de mobilier și decorațiuni scade nivelul de energie pozitivă, așa că fă tot ce poți să lași spațiile cât mai aerisite!

2. Atenție la hol

Holul joacă un rol important, pentru că este spațiul prin care energia pătrunde în casa ta. Nu supraîncărca holul cu obiecte pe care nu le folosești și păstrează spațiul de la intrare curat și ordonat.

3. Aruncă florile uscate

Plantele care înfloresc absorb energia negativă. Pe de altă parte, florile uscate afectează circulația energiei pozitive numite Chi, care aduce o stare de bine, menține sănătatea și armonia tuturor celor care locuiesc în casă.

4. Adu în casă palo santo

Ars, lemnul Palo Santo emană un fum plăcut parfumat, de pin, mentă și lămâie care atenuează stările de răceală, stresul, astmul, durerile de cap, anxietatea, depresia, inflamațiile și stările emoționale negative.

5. Arde tămâie sau frunze de salvie

Curățarea spirituală se face pentru a elimina energiile negative sau spiritele nedorite din casa ta. Curățarea cu salvie albă sau tămâie este eficientă atunci când ești foarte supărată, deprimată, ai resentimente și insomnii. Poți spune rugăciuni, mantre sau afirmații precum: „Sunt recunoscătoare pentru toată dragostea, armonia şi energia sănătoasă care îmi inundă de acum înainte casa”.

6. Montează o fântână decorativă

Simbolul cel mai utilizat de chinezi în arta Feng-Shui-ului este cel al fântânilor decorative. Acestea păstrează umiditatea camerei și sunt un conducător al energiei pozitive. Este ideală plasarea acestora în camera de zi sau în dormitor, lângă o fereastră.

7. Inundă casa cu lumină naturală

O casă în care lumina soarelui pătrunde nestingherită crește nivelul de productivitate, reglează ritmul circadian, mai exact ciclul de somn și stare alertă; astfel, te poți bucura de un somn bun și te simți mai odihnit.

8. Aprinde lumânări parfumate

Aprinde seara lumânări parfumate în living sau în camera în care petreci timp cu cei din familie. Despre lumânări se spune că ard energia negativă a casei și risipesc grijile.

9. Curăță energiile malefice cu sare de mare

Energiile rele se adună în colțurile camerelor, respectiv în zonele mai puțin folosite, iar sarea de mare curăță spațiul de vibrațiile joase. Pune sare în patru boluri și așează-le în colțurile camerei, timp de o săptămână, apoi arunc-o.

10. Apelează la cristale și uleiuri esențiale

Energiile negative sunt anihilate și devin neutre dacă vei folosi uleiuri esențiale cu vibrații puternice: tămâie, santal, salvie, busuioc. Cristalul de cuarț fumuriu, cuarțul transparent sau o geodă de ametist purifică locuința.

 

Produse recomandate
Comments