Cum pregătești tenul pentru machiajul de sărbătoare

Cum pregătești tenul pentru machiajul de sărbătoare

21 decembrie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Cum pregătești tenul pentru machiajul de sărbătoare

Pregătirea pielii înainte de aplicarea produselor de makeup este crucială pentru a obține un aspect impecabil. Iar cum machiajul de party este mult mai elaborat decât unul de zi, un ten pregătit să-l poarte cu grație ore în șir trebuie bine “antrenat”. Iată cum!

Precum un pictor meticulos și dedicat artei sale, începe cu o „pânză“ curată: curăță bine fața pentru a îndepărta orice murdărie, ulei și ebentualele reziduuri ale unui machiaj anterior. Utilizează un produs de curățare delicat, adaptat tipului tău de ten.

Exfolierea tenului, primul pas important

Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, lăsând pielea mai fină și mai receptivă la produsele de machiaj. Aplică o dată sau de două ori pe săptămână un exfoliant blând, pentru a evita apariția iritațiilor chiar în seara în care vrei să arăți de nota zece.

Hidratarea pielii în profunzime

Hidratarea pielii cu o cremă hidratantă de bună calitate creează o bază netedă pentru aplicarea machiajului de seară și împiedică efectul neplăcut de strângere a fondului de ten, pudrei și fardului de pleoape în liniile fine. Dacă folosești o cremă de ochi, aplică-o înainte de machiaj. Acest lucru ajută la reducerea pungilor de sub ochi și la hidratarea pielii delicate din jurul ochilor.

Primer înainte de orice

După pregătirea tenului cu produse de îngrijire și imediat înainte de aplicarea fondului de ten aplica un primer – o bază de machiaj ce uniformizează pielea, blurând ridurile și micile imperfecțiuni și ajutând machiajul să adere mai bine, prelungindu-i durata.

Lasă timp între pași

Nu lucra pe grabă! Amintește-ți că tu ești pictorul iscusit, iar tenul tău e pânza pe care trebuie să creezi „capodopera“, adică un machiaj superb care să-și păstreze splendoarea de cu seară până dis de dimineață. Acordă-i câteva minute cremei hidratante pentru a intra bine în piele (eventual ajut-o cu câteva mișcări de masaj facial). La fel,  crema de ochi și primerul trebui să se aboarbă bine în piele înainte de a trece la aplicarea machiajului. 

În toată această etapă de pregătire a tenului utilizează produse care se potrivesc tipului tău de ten. În plus, finalizează cu răbdare fiecare pas de îngrijire și înfrumusețare și savurează clipele petrecute cu tine însăți, pentru că starea de bine, încrederea în tine și certitudinea că ești frumoasă sunt, pe lângă un machiaj perfect executat, esențiale pentru o seară festivă reușită!

 

Produse recomandate
Comments