Atenție! Datorită volumului mare de comenzi plasate pe site-ul www.sabon.ro în această perioadă, timpul de livrare este de maximum 5 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere!
Puterea timpului prezent - Trăiește ACUM, trăiește AUTENTIC

Puterea timpului prezent - Trăiește ACUM, trăiește AUTENTIC

9 aprilie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

 

Autentic înseamnă ca mintea, sufletul și trupul să fie în armonie. Atunci când ceea ce gândești, ce simți și cum acționezi sunt în echilibru, viața nu poate fi altfel decât fericită!

Viața cu mască (și nu ne referim aici la cea de protecție împotriva virușilor) este extenuantă!

Autenticitatea este strâns legată de propria personalitate, spirit sau caracter și se poate traduce și prin abilitatea de a fi transparent și de a prețui timpul prezent și ceea ce ai și poți oferi ACUM.

Uneori, mânați de regretele din trecut și de frica de viitor, experimentăm situații în care acționăm altfel decât simțim, ne înăbușim adevăratele trăiri, ne gândim prea mult la ce poate spune lumea și hotărâm să acționăm altfel decât ne dictează inima. Uneori, mintea trebuie să asculte de inimă și nu invers!

A nu ține cont de ce spun alții nu înseamnă egoism, ci a trăi autentic, în comun acord cu propriile principii de viață, cu cele mai intime emoții ale noastre, cu ceea ce ne dictează sufletul din cele mai ascunse cotloane ale lui, chiar dacă lumea ar fi de altă părere. Lumea are viața ei și noi pe a noastră! Autenticitatea implică decizii și alegeri conștiente, bazate pe autocunoaștere.

Un prim pas pentru a scăpa de influențele lipsite de beneficii din jur ar fi să rafinăm mediul care ne înconjoară, începând de la rețelele de social media și până la oamenii din viața noastă reală.

Poți da unfriend / unfollow conturilor cu care nu rezonezi, prieteniilor forțate, care nu-ți fac bine, și poți limita numărul de compromisuri și în viața reală. Nu este obligatoriu ca toată lumea să suporte pe toată lumea sau să mimeze prietenia cu toată lumea. Nici nu este firesc, până la urmă, să fie așa!

Decât o companie proastă, care ne încarcă negativ, ne obligă să ne schimbăm tot ceea ce ne definește pe noi sau ne facem să ne simțim vinovați pentru ceea ce reprezentăm, în forma noastră originală, mai bine unfriend.

O casă neprimenită periodic nu poate fi o casă primitoare, nu-i așa? Și-atunci, cum poate fi luminoasă, gata să primească energii bune, oameni benefici sau întâmplări pozitive o viață sufocată de lipsa de autenticitate, frica de gura lumii, autoînvinovățire constantă, absența iubirii de sine și a încrederii? Imposibil!

În concluzie, a fi autentic înseamnă a fi un om asumat, împăcat. Fă pace cu trecutul, cultivă-ți optimismul pentru viitor și îmbrățișează prezentul cu toată ființa ta! E singurul timp care ne aparține cu adevărat.

 

Puterea timpului prezent - Trăiește ACUM, trăiește AUTENTIC
Comments