Cum previi uscarea buzelor în zilele reci de iarnă

Cum previi uscarea buzelor în zilele reci de iarnă

8 decembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Cum previi uscarea buzelor în zilele reci de iarnă

Buzele sunt cele mai afectate iarna, din cauza aerului uscat, vântului și frigului. Se usucă, uneori crapă și au nevoie de îngrijire atentă și dedicată.

Buzele pot fi iritate și din cauza unor factori la care, poate, nici nu ne gândim, cum ar fi pasta de dinţi cu fluor, menthol, sodium laurilsulfat, dar şi citricele, scorţişoara. Acestea pot determină o reacţie alergică locală, cu uscăciune, înroşirea şi descuamarea pielii buzelor.

Expunerea repetată la soare de-a lungul anilor poate conduce la uscăciune cronică şi fisuri repetate ale buzelor. Prin urmare, aplicarea frecventă, în orice anotimp, a unui balsam de buze cu factor de protecție solară este o măsură eficientă de prevenire a uscării buzelor.

Pe timp de iarnă ar fi bine să optăm mai mult pentru folosirea unor balsamuri de buze, gloss-uri sau uleiuri de buze și mai puțin a rujurilor mate sau rezistente la transfer.


Exfoliază și hidratează!

Îndepărtează cu grijă pielea uscată și descuamată cu un scrub blând, cu extract de semințe de rodie și miez de cireșe zdrobite, pentru a hidrata și calma buzele. În loc să rupă pielea fragilă, exfoliantul de buze înlătură delicat celulele moarte, dezvăluind instantaneu buze mai moi și pline.

Aplică de 1-2 ori pe săptămână, pe buzele curate și uscate, folosind mișcări circulare ușoare, pentru a exfolia. 

După exfoliere, alintă-ți buzele cu un balsam cu unt de Shea - extraordinar de hidratant pentru buze, ulei de ricin - foarte benefic pentru pielea uscată, menținându-i hidratarea, și ulei de rodie - bogat în acizi fenolici, tocoferoli și steroli, care sunt antioxidanți puternici împotriva radicalilor liberi. 

Chiar și înainte de culcare, aplică balsam de buze pentru a îmbunătăți procesele naturale de regenerare nocturnă a pielii.

Totodată, consumă suficiente lichide, pentru a te hidrata corespunzător, și adoptă o dietă bogată în minerale și vitamine, în special fier, zinc și vitamina B.

 

Produse recomandate
Comments