De ce e important să prevenim apariția vergeturilor

De ce e important să prevenim apariția vergeturilor

8 septembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

De ce e important să prevenim apariția vergeturilor

Vergeturile sunt inestetice și, de cele mai multe ori, pot lăsa urme permanente pe corp. În cazul lor, extrem de importante sunt metodele de prevenție.

Vergeturile nu au legătură cu numărul de kilograme, ci cu fluctuațiile de greutate. În sarcină sau atunci când slăbim, ne îngrășam și tot așa, în perioade scurte de timp, pielea își pierde elasticitatea, se întinde brusc, și apar acele dungi roz violacee care, în timp, devin albe. Iar vergeturile nu sunt doar o problemă strict feminină!

Și bărbații au vergeturi, mai ales cei care fac sport intens și slăbesc brusc sau fac masă musculară într-un timp scurt. Pielea este forțată să se întindă, iar fibrele de colagen se rup.

Trei pași în direcția prevenirii

Pielea fiind cel mai mare organ al corpului, trebuie tratat atât din interior cât și din exterior. 

Primul pas în prevenirea și atenuarea aspectului vergeturilor este hidratarea suficientă și corectă, adecvată masei corporale și stilului de viață. 

Al doilea pas este adoptarea unei alimentații bazate preponderent pe surse vegetale, alimente de bază integrale, nutritive, bogate în vitamine, minerale, enzime și fibre. 

Nu în ultimul rând, exercițiile fizice regulate, cu atingerea punctului de transpirație, ajută atât la prevenirea, cât și la atenuarea, vergeturilor incluzând regenerarea, întinerirea și întreținerea pielii.

Hidratarea e cheia

Uleiurile vegetale se dovedesc utile în restabilirea elasticităţii pielii și implicit în prevenirea vergeturilor. Acestea hrănesc în profunzime pielea şi au proprietăţi regeneratoare. 

Prin urmare, masează zilnic zona afectată de vergeturi cu uleiuri din germeni de grâu, de Macadamia, de Rosa Mosqueta, de avocado sau de Tamanu, care sunt recunoscute pentru regenerarea și restructurarea pielii degradate.

Este foarte important să aplicăm pe piele ingrediente naturale, eficiente. Unturile de corp ajută la creșterea nivelului de elasticitate a pielii, reducând semnificativ șansele de apariție a vergeturilor și chiar ajută la atenuarea aspectului acestora.

Cremele de corp cu unt de Karite sunt minunate, pentru că acest ingredient este excelent pentru hidratarea pielii, având o acțiune profund regenerantă, pentru a reînnoi țesutul și a-i reda elasticitatea. 

 

Produse recomandate
Comments