Reaprinde pasiunea în relaţia ta!

Reaprinde pasiunea în relaţia ta!

29 mai 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Iubeşti, ştii că eşti iubită, dar totuşi simţi că lipseşte ceva? Dacă pasiunea-vâlvătaie de la începuturi s-a transformat într-un foc mocnit şi relaţia începe să se răcească, e timpul să încălzeşti puţin atmosfera.

În funcţie de istoricul nostru emoţional, să fim afectuoşi în cluplu vine de la sine sau e, dimpotrivă, un exerciţiu stângaci, dificil, în care nu ne regăsim. Spunem „nu e genul meu să fiu aşa siropos“, dar apoi privim trişti şi neputincioşi cum iubirea se răceşte şi, în unele cazuri, moare. Lipsa gesturilor tandre nu înseamnă neapărat lipsa dragostei, ci doar o frână în exprimarea sentimentelor. Dar cu voinţă şi puţin exerciţiu, tandreţea se învaţă.

 

Fă tu primul pas!
Să-i spui partenerului tău că ţi-ai dori mai multă afecţiune din partea lui poate fi un demers cu două tăişuri. Mărturisirea ta poate fi luată ca un reproş sau, mai rău, drept o ofensă. N-ai vrea să înrăutăţeşti o situaţie care şi aşa îţi dă bătăi de cap, dar cum îţi poţi încuraja cu delicateţe bărbatul iubit să te iubească aşa cum ai tu nevoie? Răspunsul este simplu: începe cu tine. Fii tu aşa cum vrei să fie el, învaţă să oferi ceea ce vrei să primeşti. Femeile insuficient alintate au tendinţa, susţin psihologii, de a se închide în ele, de-a deveni ţâfnoase, rigide. Să nu cazi în această capcană, mai ales dacă ştii că bărbatul tău te iubeşte.

Arată-i tu cum se face!

 

Atingeri binefăcătoare
Când numărul atingerilor tandre scade, temperatura dragostei tinde şi ea către valori mici, şi-ţi dai seama că din iubiţi pătimaşi v-aţi transformat în colegi de apartament, perfect organizaţi, dar incapabili să-şi regăsească tihna clipelor petrecute doar în doi. Profită deci de orice moment care, fizic, vă apropie, şi acţionează în consecinţă: dimineaţa, la plecare, dă-i un sărut de rămas bun. La venire, așișderea. Când trebăluieşte reparând chiuveta, joacă-te în părul lui. În timp ce-i vorbeşti, atinge-i braţele. Când staţi la televizor, ia-l de mână. Vei observa astfel, încetul cu încetul, efectul benefic, generator de căldură sufletească, al atingerilor.


Anturajul încălzeşte peisajul
Felul în care evoluează relaţia voastră din punct de vedere afectiv depinde foarte mult şi de stimuli externi, de prezenţa benefică sau, dimpotrivă, dăunătoare a celor din jur. O să sune destul de cinic îndemnul următor, dar câteodată e bine să pui binele propriu pe primul plan: răriţi întâlnirile, petrecerile şi ieşirile de vacanţă alături de cupluri disfuncţionale, mai ales când simţi că nici la voi în ogradă nu-i totul roz. Oricât de buni prieteni aţi fi, oricâte lucruri vă leagă din trecut, să stai în preajma unor oameni care se ceartă non-stop, care-şi spun cuvinte neplăcute sau abia îşi vorbesc, pe care-i simţi că sunt împreună din cu totul alte motive decât cel esenţial – iubirea – îţi poate afecta propria viaţă de cuplu. În schimb, caută compania cuplurilor de amici care se iubesc cu adevărat, care vă dau o energie bună, sunt senini şi de la care puteţi (re)învaţa să fiți tandri.

 

Reaprinde pasiunea în relaţia ta!
Comments